Susțineți Campania ”Găleată Albastră” desfășurată de Fundația Dorcas Moldova

În contextul Săptămânii Naționale a Bunătății, lansată de Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei, cu susținerea financiară a Suediei, marcată în perioada 8-13 noiembrie, Fundația Dorcas Moldova anunță derularea Campaniei sociale „Găleata Albastră”, care are drept scop strângerea de alimente pentru persoanele care trăiesc în familiile social-vulnerabile.

Potrivit datelor furnizate de Biroul Național de Statistică, în Republica Moldova, la începutul anului 2021, rata sărăciei absolute a constituit 25,2%, ceea ce înseamnă că unul din 4 oameni trăiește în sărăcie extremă.

Acesta este scopul pentru care am inițiat această campanie – să ajungem în casele celor care trăiesc în condiții dificile sau se află în situație de risc.

Despre Campania ”Găleata Albastră”

Este al 3-lea an consecutiv în care organizăm Campania ”Găleata Albastră”. În edițiile precedente, peste 3500 de găleți pline cu alimente și-au găsit familiile. Prin implicarea partenerilor noștri, gălețile au ajuns în raioanele Sângerei, Florești, Bălți, Rezina, Ialoveni, Cimișlia, Hîncești, Comrat, Telenești, Orhei și Basarabeasca.

O găleată albastră conține: 1 litru ulei, 1 kg zahăr, 1 kg făină, 1 kg orez, ½ kg paste, 1 conservă de carne, 1 pateu, 1 pachet biscuiți, condimente, dulciuri și altele.

Aceasta este o oportunitate de a vă implica într-o acţiune prin care   cca 1500 de familii și vârstnici vor primi o găleată plină cu alimente în perioada sărbătorilor de iarnă.

Cum vă puteți implica?

Noi furnizăm gălețile, iar dvs. aveți posibilitatea să contribuiți cu produsele alimentare, pe care să le trimiteți la Fundația Dorcas.
O altă posibilitate de implicare este donarea online pe platforma de crowdfunding sprijina.md – Găleata Albastră.
De asemenea, ne vom bucura de ajutorul oricărui voluntar, pentru a pregăti și distribui împreună gălețile pline cu alimente.

Vă invităm să fiți aproape de noi în această campanie și să contribuiți cu o donație, umplând o găleată fizic sau online. Bunătatea începe de la fiecare dintre noi!

Campania de colectare a donațiilor va dura până la data de 15 decembrie, iar gălețile cu produse alimentare vor fi distribuite în perioada 1️ decembrie 2021 – 31️ ianuarie 2022.

Pentru detalii, ne puteți contacta la numărul de telefon +373 60 766 701 sau să ne scrieți la adresa de e-mail office@moldova.dorcas.org

Despre Fundația Dorcas Moldova

Dorcas Moldova este o organizație non-guvernamentală, afiliată organizației internaționale Dorcas, cu sediul în Olanda, care activează în R. Moldova începând cu anul 2003, având prezență în 70 de localități din 15 raioane ale țării.

Proiectele, implementate împreună cu partenerii locali au scopul de a susține persoanele vulnerabile și comunitatea din care fac parte să se dezvolte prin crearea unor rețele de siguranță și susținere reciprocă.

Promovăm valoarea și demnitatea omului. Credem că fiecare persoană este unică și are abilități care pot fi puse în valoare. Luptăm pentru o schimbare durabilă în viețile celor aflați în sărăcie sau dificultăți.