Dor binecuvântat de Domnul

Poate multora le va părea straniu ceea ce scriu. Dar pe cît este de straniu pe atît este de frumos!

Cînd scriu aceste rînduri, mă aflu în Nepal, stau în odaia mea la hotel și este seară. După o zi placută, în care am predat Cuvîntul lui Dumnezeu, ceea ce mi-aș dori acum cel mai mult, chiar dacă sunt obosit, este să o văd pe soția mea! Da, sunt obosit, mai sunt și bolnav”¦ dar în toate aceste împrejurări, lin, foarte lin, apare acest Dor Binecuvintat de Domnul! Cît este de frumos să ai după cine sa duci dorul, mai ales după partenerul cu care ai încheiat un legămînt de căsătorie! Ce ciudățenie frumoasă a pus Dumnezeu în noi”¦! Cînd nu esti împreună cu acel sau acea unic(ă), te simți de parcă îți lipsește o parte din tine. O parte pe care Dumnezeu a creat-o exact, potrivit și întocmai cu partea ta!Parte bărbătească și parte femeiască i-a făcută? De-ți este bine, de-ți este rău, plîngi sau te bucuri de ceva, îndata apare un gînd: O de ai fi acum alături de mine!?

Dragă cititor, dacă ești căsătorit, cum este viața ta de căsătorie? Mai are farmec? Mai tînjești de dorul ei sau al lui? Numeri clipele pînă vă veți revedea? Sau, de mult s-a pierdut în viitura și alergarea acestei vieții? Cine și ce stă la baza căsătoriei voastre?

Cînd eram casătoriți abia de o săptămînă cu Oxănica, o familie de creștini, aveau 3 ani de căsătorie pe atunci. Văzînd fericirea noastră de a fi unul în preajma celuilalt și cuvintele frumoase cu care ne numeam, ne-au zis:La început la toți așa-i de frumos și romantic dar, dupa ce trec 2 sau 3 ani!totul se va schimbat?. După o lună de căsătorie un alt soț creștin, văzîndu-mă cum i-am dăruit flori soției mele fără să aștept vreun motiv special, mi-a zis:Aceasta va dura cam încă vreo 6 luni apoi vei începe să dai uitării?.Au trecut deja mai mult de 6 luni. Au trecut mai mult de 2 și de 3 ani, dar lucrurile prognozate de familiile precedente nu s-au împlinit. Să fie o excepție?! Bineînțeles că nu. Nu vreau să prezint acum căsătoria numai în culori roze. Da, are și ea neînțelegerile ei, conflictele, lipsurile și durerile ei. Dar, atunci cînd știi că ai alături persoana pe care Dumnezeu ți-a dat-o, El ți-a găsit-o potrivit nevoilor tale, toate acestea te unesc mai mult. Te fac să depinzi unul de celălalt, te fac să înțelegi că nu poți trăi unul fără de celălalt.

Poate este cazul să mergi și să-I mulțumește Lui Dumnezeu pentru partenerul tău!

Nu uita că nimeni dintre oameni, niciodată nu te va putea împlini așa de frumos ca partenerul tău. El este unic și Dumnezeu ți l-a oferit doar ție, personal!

Prețuiește-l !