Doamne, vindecă Moldova!

Vindecarea se începe cu recunoașterea bolii. Ne place sau nu, dar țara noastră este grav bolnavă și are nevoie de vindecare urgentă. Una din bolile prin care trecem este păcatul, care a afectat toate clasele sociale, de la omul de rând până la legiuitorii țării noastre. Suntem o națiune dezbinată și zdrobită, plină de oameni răniți datorită păcatului și efectelor păcatelor noastre asupra societății. Cu toții știm ce trebuie să facem dar din păcate nu întreprindem mai nimic pentru a scoate acest petec de pământ din starea în care suntem.

Căutăm cu disperare vindecare, dar ea nu vine. Cei care au plecat de la putere nu se pot împăca cu gândul că au pierdut alegerile și adâncesc rănile într-o societate și așa disperată, iar cei care au venit la putere văd inamici în oricine încearcă să le dea sfaturi. Cu o așa abordare greu vom cicatriza rănile țării noastre, care acum mai mult ca oricând are nevoie de o soluție care a fost valabilă pentru fiecare epocă. Și această soluție este întoarcerea la Dumnezeu prin recunoașterea păcatelor națiunii noastre.

De ce oare suntem cu inima împietrită și nu vrem nici acum să ne asumăm greșelile și să abordăm o altă retorică, una în care să îndemnăm oamenii la unitate în aceste vremuri de mare, mare criză. Avem foarte mulți proroci politici care vin cu multiple prognoze cum să scoată țara din criză, însă nici unul măcar nu ne îndreaptă ochii spre reformele spirituale de care are nevoie țara noastră. Ei ne propun o vindecare artificială, care așa cum vedem durează câteva luni și apoi din nou rănile se deschid.

Încercăm singuri să găsim leac pentru țara noastră, fie ne uităm la vest sau la est, însă în acești ani de independență încă nu am găsit acel medicament de durată de care avem nevoie. Mai bine zis el este, și este din abundență, însă în orbirea noastră spirituală credem că putem rezolva totul fără Dumnezeu. Oamenii încearcă să alerge la vest și la est, dar vindecare pentru sufletele lor nu pot găsi. Nu vom avea vindecare atâta timp cât de la mic până la cel mai mare suntem lacomi de câștig mârșav. Ultimele cazuri de corupție ne arată că cei care trebuie să facă dreptate sunt prinși cu mita, iar cei care trebuie să facă legi drepte sunt ridicați de poliție și duși pe banca acuzațiilor fiind acuzați de corupție.

Copiii omoară părinții, iar tinerii se ucid între ei. Oamenii nu mai au încredere în nimeni. Tocmai această situație ne arată cât de bolnavi ca și țară suntem. L-am părăsit pe Dumnezeu și vrem ca Moldova să fie vindecată. Am libertate și Biblia se găsește în casele noastre, însă noi o ignorăm cu desăvârșire. Apelăm la experți, psihologi, politologi și mulți alți experți de tot felul. Nimeni nu spune că este rău să mergi la oameni după ajutor. Dar când mergi mai întâi la oameni și apoi cumva îți mai aduci aminte când ești bolnav de Dumnezeu, facem o mare greșeală și pierdem ce are Dumnezeu pregătit pentru noi. Atunci când cu greu mai respirăm, ne aducem aminte de lucrurile sfinte și facem promisiuni mari lui Dumnzeu, ca imediat declarați vindecați din nou să urmăm ciclul păcatelor în care trăiam.

Știu un lucru, atunci când sufăr, să alerg la Dumnezeu și să caut răspuns din Cuvântul Său. Pentru că Dumnezeu lucrează prin Cuvântul Său. Vindecare națiunii mele se va începe cu mine și familia mea. Se va începe când voi recunoaște că “m-am bazat pe un braț de carne” și nu pe Cuvântul Său. Da, știu, El poate pregăti soluții ca țara noastră să iasă din criză, dar haideți cu toții cei care iubesc Cuvântul Lui să mijlocim pentru vindecarea națiunii noastre. Sau, poate noi suntem piatra de poticnire de ce această națiune nu poate fi vindecată? Dacă e așa, e vremea potrivită să ne cerem iertare și vremurile grele prin care trecem pot fi o bună școală a vieții. De a sluji mai mult unor altora. De a ne implica mai mult pentru binele omului din jurul nostru. Doar așa gândindu-mă și la alții pot aduce vindecare țării mele. Boala păcatelor noastre o putem învinge odată ce recunoaștem că suntem bolnavi și afectați grav de păcat.

Recunoaște și contribuie la vindecarea națiunii!