Dinozaurii contemporani oamenilor partea I

Din manualele scolare noi invătam, că dupa era paleozoică urmează cea mezozoică aceasta este era reptilelor gigantice — dinozaurilor. Fosilele din Mezozoic ne mărturisec, că candva (când?) ”sopârlele strasnice” (anume asa se traduce din greacă cuvântul ”dinozaur”) populau practic toată suprafata Pământului. Dar dacă toate speciile de animale (inclusiv si dinozaurii) au supravetuit Potopului, fiind luate de Noe in corabie, atunci reese ca dinozaurii erau contemporani omului, si nu au murit cu 65 milioane de ani pana la aparitia omului, dupa cum afirma teoria evolutiei.

Există dovezi stiintifice in favoarea acestei afirmatii? Raspunsul este: da, există. Si chiar destul de convingătoare si suficiente.

”Urmele picioarelor pe teoria evolutiei” — asa a caracterizat ziarul Star Telegram din 17 iunie 1982 descoperirea realizata in valea riului Paluxy, la 6 km. de orăselul Glen Rose, statul Texas. După ploile torentiale nivelul apei din riu sa ridicat si a spalat o parte din rocile sedimentare, dezgolind straturile de calcar, varsta carora după unele estimari traditionale evolutioniste a scarii geologice, ar trebui sa fie de 108 (!) milioane ani. La suprafata stratului s-au descoperit o multime de amprente a urmelor de dinozaur si om! Fusese descoperite si urme ”duble” , când dinozaurul calcă deasupra urmei piciorului uman, si invers — omul calcă peste urma lăsată de dinozaur. Renumiti antropologi au fost nevoiti sa recunoască ca aceste urme practic sunt identice cu cele ale omului modern.

Inca o lovitură asupra adeptilor teoriei varstei Pământului cu milioane de ani a fost descoperirea făcută in regiunea Londra (statul Texas). In startul din gresie din ordovician, datat cu vârsta de 438 – 505 milioane de ani, a fost gasit îngropat in piatra un ciocan de fier forjat cu mîner de lemn. Desigur, putea sa nimerescă acolo numai pana la formarea gresiei.

Mai devreme de jumatate de miliard de ani in urma? Putin probabil.

Aparent, aceste straturi sau format cu mult mai tarziu si tabelul cronologic evolutionist necesita o revizuire substantiala. Punctul de vedere ca toate straturile din paleozoic sau format rapid în urma potopului mondial reprezintă cea mai plauzibila explicatie.

Un an mai tarziu (1983) a apărut o publicatie care vorbea despre existenta unor descoperiri asemănătoare in muntii Kugitang Tau pe teritoriul Turcmenistanului. In aceasta primavara expeditia Institutului geologic a Academiei de Stiinte din RSS Turcmenistan a descoperit peste 1500 de urme, lasate de dinozauri in muntii din sud-estul republicii. Impresionant este faptul că sunt prezente si urme identice de piciore ale omului modern, printre aceste animale preistorice”, – scria ziarul Мoscow News (1983, No.24, с.10).

Ce este mai credibil — ca omul a existat cu 65 milioane de ani in urma sau dinozaurii au trăit până recent? In ultimul timp tot mai des insusi paleontologii îsi aduc lor surprize, descoperind oase de dinozaur ”proaspete” adica inca nefosilizate, iar pe 7 iulie 1993 un grup de cercetători ai universitatii Newcastle au reusit să distingă din astfel de oase proteine care nu reusise să se descompună. Însa cunoastem că proteinele se descompun foarte repede – cu sigurantă nu putea să se păstreze mai mult de 5000 de ani.

Apare o întrebare: dacă omul si dinozaurul până nu demult erau bine cunoscuti, de ce nu au rămas mărturii in cultura istoriei umane. Însa si aceasta este o păcăleală! Pe Pământ practic nu există etnii, să nu fi pastrat in literatură, folclor sau obiecte de artă pe care sunt redate amintiri ale dragonilor uriasi, monstrii si a bestiilor. Cercetatorii americani au reusit sa identifice practic toate speciile de fosile gigantice pe baza desenelor de pe stânci a indienilor. Astfel de imagini găsim la babilonieni, sumerieni, britanici si chiar pe monumentele arheologice romane. Mai mult decât atât, precizia cu care au fost făcute aceste desene ne vorbeste ca pictorul văzuse personal aceste animale si nu le cunostea doar din auzite.

In cronicile literaturei epice a popoarelor west-europene gasim o multime de referinte despre diversi dragoni.     VA URMA…