Despre „Crucea creștină” în Parlamentul Republicii Moldova

Deputații Partidului Liberal au înaintat cu titlu de inițiativă în Parlament un proiect de lege cu privire la arborarea simbolului Crucii creştine în Parlamentul Republicii Moldova. Aleșii țării argumentează acest lucru astfel : ,, Crucea creştină este, la ora actuală, cel mai puternic simbol sacru şi care însoţeşte mersul existenţei noastre de la naştere până la moarte”. Nu știu dacă cu adevărat conotațiile și trăirile spirituale ale celor care au venit cu inițiativa dată au stat la baza acestei decizii, dar înclin să cred că este mai degrabă un gest pentru a mai atrage , poate, simpatia oamenilor din țară pentru acest partid. Și cum moldovenii , în linii generale, sunt sensibili la lucrurile religioase, poate să le aducă și dividente electorale.

De ce cred acest lucru? Din simplul motiv că atunci când s-au votat legi rele, deputații, inclusiv cei de la PL le-au votat fără nici o jenă. Și haideți să ne aducem aminte doar de mult diputata lege a egalității de șanse. Oare s-a gândit la cruce și la Dumnezeu liderul liberalilor atunci când s-a votat legea dată? Oare știe el că homosexualitatea este un păcat condamnat de Sfânta Scriptură? Apoi când deputații înjură în parlament , inclusiv liderul acestui partid, cât de des se gândea la crucea care vrea să o instaleze în fața edificiului? Sau  când acum aproape 3 ani în urmă a fost legalizat islamul, s-au gândit cei din  Partidul Liberal că tocmai musulmanii doresc să distrugă crucea ca și simbol al creștinismului? Dacă acum consideră că suntem o națiune creștină, de ce au tăcut atunci?

Este adevărat, unii pun crucea pentru a-și aminti de jertfa desăvârșită care a fost adusă de Mântuitorul pe crucea de la Golgota,dar pentru cei mai mulți ea nu înseamnă absolut nimic. Și doar crezând că poartă cruce la gât sau că vor instala un asemenea crufix, vor putea să -și ispășească păcatele.

Apoi nu cred că crucea îi va face pe cei din Parlament mai buni. Conform Sfintelor Scripturi, doar credința adevărată în Dumnezeu poate să schimbe omul, indiferent de culoarea politică. Și mă rog ca deputații să înțeleagă cât de mult a trebuit Domnul Isus să sufere pe cruce ca noi toți prin credință în El să avem viață veșnică.