Despre cazul adolescentei din Cimișlia, violată timp de 6 ani de tatăl vitreg.

N-a trecut mult timp de la crimele oribile de la Hâncești și Cantemir, cum iari în presă a apărut un nou caz srigător la cer. O adolescentă în vârstă de 14 ani din satul Artimonovca, Cimișlia a mărturisit că ar fi fost violată timp de 6 ani de tatăl ei vitreg. Cazul a ieșit la iveală după un examen la ginecolog, la școală. Bărbatul a fost reținut iar poliția susține că acesta și-a recunoscut vina. 

Nu pot găsi cuvinte potrivite pentru a comenta cazul. Sunt indignat. Omul acesta i-a distrus viața fetei. Mă întreb, cum o să-și întemeieze ea acum o familie după ani de abuzuri sexuale și psihice la care a fost supusă? Dacă nu va căuta adăpost la Dumnezeu, nu știu cum o să se isprăvească cu stresul, depresia și dezamăgirea. Mă rog ca Dumnezeu să-i vindece rănile și s-o restabilească cât mai degrabă.

Asistăm săptămâna aceasta la o serie de evenimente care trebuie să ne alarmeze ca și creștini și să ne mobilizeze la o mai mare răspândire a Evangheliei, prin implicare activă în viața socială. Ceea ce se întîmplă indică la o degradare morală a familiei și a societății în general și este de datoria noastră să facem tot posibilul să prevenim astfel de cazuri, care cu siguranță sunt atât de multe și despre care noi nu știm încă.

Vreau să mai spun că în societate s-a instalat o stare de indiferență care ne omoară ca și popor. Sunt mai mult ca sigur că au existat persoane (inclusiv maturi) care au știut despre problemele fetei, dar n-au făcut nimic ca să schimbe situația, motivând că nu vor să-și bage nasul în treburi străine și făcându-se astfel complici acestei crime. Nu este creștinește să tăcem și să ne prefacem că nu observăm când vedem o crimă. Dumnezeu ne vede și ne va judeca pentru asta.