Decorul de Halloween și importanța citirii Bibliei

Când am intrat la stația de alimentare, s-au aruncat imediat în ochi craniile cu păianjeni, cu care era decorat acolo. Cât am mâncat plăcinta cu varză, am încercat să găsesc motivul pentru care au ales acest decor. Evident că este un truc comercial, pe care l-au văzut la alții și pe care încearcă să-l copieze, crezând că astfel vor atrage mai mulți clienți și că vor face clienții să se simtă mai bine. Eu nu mă simt bine cu așa decor. Cred că mai sunt și alții care nu se simt bine. Pentru că este un trend acum, în ultimii 10 sau poate 15 ani, oamenii decorează astfel pentru distracție. Ca un creștin care cunosc și studiez Sfintele Scripturi, înțeleg bine că Satana, care este vrăjmașul sufletelor omenești, folosește interesele comerciale, trendurile, ignoranța și naivitatea omenească ca să-i prindă pe oameni în cursele lui și să-i ducă la pierzare, căci Diavolul (alt nume al Satanei) este ucigaș și tatăl minciunii și nu are alt scop decât să piardă și să omoare suflete omenești.

La plecarea din cafenea, am scos telefonul ca să fac o poză la acest element din acest decor. Două doamne, care deserveau, au observat și m-au întrebat:

– Vă place decorul la noi?
– Nu, nu-mi place. Plăcinta mi-a plăcut, dar decorul – nu. Acesta este urât și cei mai mulți oameni vor vedea acest fel de decor o veșnicie întreagă, pentru că au respins și resping dragostea lui Dumnezeu, care a fost arătată în persoana Domnului Isus Hristos, când a murit pe cruce pentru păcatele omenirii, adică ale noastre tuturor. Și Satana, vrăjmașul sufletelor omenești, îi deprinde acum pe oameni cu astfel de decor, ca să creadă că în Locuința morților este tot așa de bine și relaxant, ca în această cafenea. Astfel, oamenii își fac impresia despre iad cam așa cum spunea Ivan Turbincă din poveștile lui Ion Creangă, că acolo este petrecere veșnică cu vodcă și femei. Dvs, sunteți creștine? am întrebat eu.
– Da, suntem creștine.
– Și citiți Biblia?
– Nu, căci nu avem timp, avem mult de lucru, mi-au răspuns ele.
– Să nu vă înșelați cu această “îndreptățire”, pe care tot cel rău o insuflă oamenilor. Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, căci ce folosește unui om să câștige toată lumea și să-și piardă sufletul. Și apoi, despre cei care nu caută mântuirea sufletului, este scris în Biblie “Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc. Dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește. Degeaba vă sculați de dimineață și vă culcați târziu ca să mâncați o pâine câștigată cu durere, căci preaiubiților Lui El le dă pâine ca în somn.”
– Da, chiar așa este, nimic nu se alege din munca noastră și nu putem agonisi nimic. Dar nu înțeleg Biblia! – a spus una din ele. Am încercat să o citesc și nu înțeleg nimic, căci acolo sunt doar șiruri de nume greu de pronunțat.
– Nu este așa. Vechiul Testament începe cu o frumoasă istorisire a creației. Noul Testament începe cu genealogia Domnului Isus Hristos și acolo sunt nume, dar aceasta nu ocupă nici o pagină. Mai departe urmează o foarte frumoasă biografie a Mântuitorului nostru, care poate fi înțeleasă de oricine. Vă îndemn să luați chiar azi Biblia și să începeți a citi de la Noul Testament. Apoi, când veți încheia, să citiți și Vechiul Testament. Când veți ajunge la pasaje neclare sau vă vor apărea întrebări, intrați pe portalul http://www.moldovacrestina.md și scrieți întrebarea Dvs. Dacă nu veți găsi răspunsul, trimiteți un mesaj la adresa electronică indicată acolo și noi vă vom da răspunsul. Mulți oameni L-au cunoscut pe Dumnezeu prin intermediul acestui portal și au ajuns să-L urmeze acum pe Domnul Isus Hristos, fiind creștini adevărați. Ei urmează în toate învățătura minunată a Mântuitorului lumii și vor avea parte de viața veșnică.
– Neapărat vom citi Biblia. Ne-ați făcut curioase să o citim.
– Așa să vă ajute Dumnezeu! le-am spus eu la plecare.

Rugați-vă împreună cu mine pentru mântuirea acestor două femei și pentru ca ele să rămână tari în hotărârea pe care au luat-o. De asemenea, mă rog pentru fiecare persoană care va citi aceste rânduri, să-i fie aprinsă în inimă o vie dorință, care să o conducă la citirea întregii Biblii. Iar când vă apar întrebări, să ne scrieți la adresa contact@moldovacrestina.md.