Declarația Bisericii Baptiste „Bunavestirea” referitor la adoptarea Legii cu privire la asigurarea egalității

Biserica Baptistă “Bunavestirea” din Chișinău întrunește în prezent 122 de credincioși, cetățeni ai Republicii Moldova, care se închină lui Dumnezeu și trăiesc în conformitate cu învățătura Sfintelor Scripturi a Vechiului și Noului Testament.

Considerăm că adoptarea de către Parlament a Legii cu privire la asigurarea egalității contravine învățăturii Bibliei, moralei creștine, principiilor umanității și Constituției Republici Moldova. Suntem dezamăgiți de alegerea deputaților care și-au dat votul pentru această lege, ignorând voința poporului și călcând peste propriile promisiuni făcute în campania electorală.

Având în vedere evoluția presiunilor din partea minorităților sexuale la care au fost supuse guvernele și societățile statelor europene după adoptarea legislației antidiscriminare pe criteriul de “orientare sexuală”, îndemnăm clasa politică din Republica Moldova să anticipeze pericolele și, în mod de urgență, să adopte acte legislative prin care să fie protejată integritatea fizică și morală a cetățenilor.

Rugăm Președintele, miniștrii și deputații Parlamentului în activitatea legislativă să dea prioritate realității și problemelor cu care se confruntă societatea Republicii Moldova mai mult decât conformării la legislația europeană. Cerem adoptarea în mod de urgență a legilor prin care instituțiile de învățământ să fie protejate de orice fel de propagandă homosexuală.

Ne rugăm la bunul Dumnezeu, Judecătorul cel Drept, să le dea discernământ reprezentanților clasei politice, pocăință din inimă miniștrilor și deputaților care au votat contrar Adevărului și promisiunilor făcute, credință vie mântuitoare în inimile tuturor cetățenilor și izbăvire din robia patimii sodomiei tuturor care au fost prinși în lanțurile ei. Așa să ne ajute Dumnezeu.

Vasile Filat, pastor senior al Bisericii Baptiste “Bunăvestirea”