De ce unii oameni s-au născut urîţi?

Întrebare:

De ce se nasc unii urâţi doar ca sa sufere? Mi-e mila de ei pentru ca vad ca-i resping oamenii. De ce Dumnezeu vrea asta sau este din cauza părinţilor?

De ce unii oameni s-au născut urîţi?Nu cred că este bine şi corect să gândim aşa. Cine stabileşte ce este şi ce nu este frumos? Dumnezeu Creatorul spune în Biblia că toţi oamenii au fost creaţi după chipul şi asemănarea Lui şi spre slava Lui. Este adevărat că oamenii pot să te respingă dintr-un motiv sau altul, dar important este să priveşti la Dumnezeu şi la scopul pentru care te-a creat El. Când îţi vei îndrepta privirile spre Dumnezeu vei realiza măreţia şi dragostea Lui şi cu siguranţă vei spune ca psalmistul David:

Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor! (Psalmi 139:13-17)

Frumuseţea adevărată a unui om nu este cea exterioară, ci a sufletului care se manifestă printr-un caracter frumos. Nu se poate ca oamenii să dispreţuiască un caracter frumos şi integru. Ba invers, oamenii sunt foarte mult atraşi de caracterele frumoase. Cei cu sufletul frumos sunt apreciaţi şi de Dumnezeu şi de oameni.