De ce nu trebuie să mergi la spectacolul ”Monoloagele vaginului” de Eve Ensler (7 motive)

În timp ce predam ieri Cuvîntul lui Dumnezeu, la o pauză, s-a apropiat o tînără creștină din biserică și mi-a adus un aviz care este acum atîrnat pe la toate instituțiile de învățămînt și prin care sunt invitați studenții să vizioneze spectacolul “Monoloagele vaginului” de Eve Ensler. Tînăra mi-a spus că s-a simțit jignită să vadă acest placat la facultatea lor și l-a deslipit. A vrut să-l arunce, dar a hotărît să-mi aducă ca să ne facă pe toți conștienți de evenimentul care se apropie și pericolul care vine împreună cu el. Organizatorii intenționează să prezinte spectacolul timp de 4 seri la rînd și dacă fac un așa mare efort în ce privește publicitatea, se pare că sunt studenți și tineri care vor merge ori din îmtîmplare, ori că nu vor fi conștienți de consecințe. Prin acest articol vreau să prezint șapte motive serioase ca să nu accepți invitația la acest spectacol:

1. Autoarea este lipsită de valori morale

Eve Ensler este o femeie lipsită de moralitate și aceasta o arată prin însăși faptul că a scris acest spectacol și prin viața sa. Ea a fost căsătorită și a divorțat de soț după 10 ani. În lucrarea ei împărtășește cu toată lumea experiențele intime avute cu soțul ei și le pune într-o lumină rea, iar adulterul și alte experiențe imorale le laudă și le prezintă ca ceva bun și acceptabil. Cînd vorbește despre persoane care procedează în acest fel, Dumnezeu în Sfînta Scriptură spune că ei (sau ele, în cazul Eve Ensler) “își spumegă rușinile lor”.

2. Spectacolul este o promovare și o exprimare a imoralității

Totul ce ține de relația sexuală, de organele genitale face parte din ceia ce numim relații intime. Intime înseamnă că nu este pentru toată lumea ci pentru partenerul de căsătorie. Cu această persoană poți doar să discuți liber și deschis despre aceste subiecte și așa a fost in toate vremurile. Îi apoi, tocmai această intimitate face din relația sexuală a soților ceva frumos și misterios. Cînd lucrurile acestea ajung să fie discutate la tot colțul și cu oricine, este diminuată valoarea relației sexuale așa cum a lăsat-o Dumnezeu să fie.

3. Spectacolul este o promovare subtilă a idolatriei care intotdeauna a mers mînă în mînă cu imoralitatea

Am mers de multe ori în Nepal, într-o țară cu 330.000.000 zei, sau idoli. Pe pereții la aproape fiecare templu sunt scene sexuale expuse. Biblia ne relateÎă că imoralitatea atrăgea pe poporul lui Israel în idolatrie și închinarea la idoli era însoțită de orgii sexuale, iar organele genitale erau zeificate. Aceasta face Eve Ensler prin spectacolul ei, încearcă să zeifice vaginul, organul sexual femenin și să reducă întreaga valoare a femeii la organul ei genital. Cînd organul genital va deveni idolul la care se închină cineva, va urma destrăbălare și cădere în imoralitate și perversiune.

4. Spectacolul este intenționat să seducă femeile în mintea lor

După ce a fost prezentat spectacolul în primăvara trecută, Jurnal de Chișinău a scris:

Două sute de femei au fost întrebate cît de des se gîndesc la vaginul lor, ce ar putea spune despre el, cu ce l-ar compara, ce senzații așteaptă de la acesta. Multe dintre persoanele chestionate au refuzat, pur și simplu, să discute pe marginea acestui subiect. Cu toate acestea, au existat și femei care au depășit momentul de jenă, trecînd peste complexe și prejudecăți.

Prin însăși faptul că au fost întrebare așa deschis, este o seducere a femeilor și o nerușinare. Îi dacă o femeie în integritatea ei nu vrea să discute la acest subiect intim cu oricine, este prezentată drept una cu “complexe și prejudecăți”. De altfel, gîndiți-vă singuri, dacă afară de soț sau medic, o altă persoană va întreba pe o femeie despre organele ei genitale, oare nu este aceasta o nerușinare și o seducere?

5. Spectacolul “Monoloagele Vaginului” este o armă folosită de sodomiți pentru promovarea imoralității

Pe afiș scrie că sponsorul general al spectacolului este Gender-Doc-M, organizația homosexualilor și a lesbienelor din Moldova. Acesta este felul lor de a seduce, mai întîi vorbesc cu cineva despre organele genitale, despre lucrurile intime așa ca acel sau acea cineva să ajungă a creade că este normal să discuți în felul acesta. Apoi sunt prezentate și relațoiile homosexuale ca și ceva normal. Culmea este că unul din cele 11 monoloage ale spectacolului prezintă cum o lesbiană seduce o fetiță și o violeÎă, iar violul este prezentat ca și un “viol bun” față de “violul rău” săvîrșit de bărbații asupra unei femei din Bosnia. La subiectul acesta aș mai vrea să accentuiez că aceasta este schema folosită de homosexuali pentru al atrage pe cineva in irmoralitatea lor. După ce am vorbit la o conferinta de presă despre realitatea relațiilor homosexuale am fost telefonat de un bărbat sexual care apela după ajutor și eliberare din această perversiune. El se credea bolnav psihic pentru că nu mai simțea atracție sexuală față de femei ci față de bărbați. Cînd l-am întrebat dacă așa a fost totdeauna a spus “Nu” și apoi mi-a explicat cum a ajuns să fie așa. Pe la vîrsta de 16 ani s-a împrietenit cu niște bărbați mai mari care au început să-i vorbească mult despre sex, apoi despre sodimie ca și cum ar fi ceva ce trebuie să experimenteze pînă ce l-au făcut pe acest adolescent să încerce. Odată pornit pe calea aceasta, dorea să se întoarcă înapoi, să nu mai facă acest mare păcat, dar imoralii totdeauna puneau presiune asupra lui astfel scufundînd-ul mai mult și mai mult în desfrîu. Cum vedeți, “informarea” de felul acesta este tactica de bÎă a Centrului de Informații Gender-Doc-M. Acum, au hotărît să folosească acest spectacol pentru o informare în masă.

6. Spectacolulu este intenționat să învrăjbească pe femei împotriva bărbaților

Lucrul acesta este atît de evedent și pronunțat în spectacolul “Monoloagele vaginului” încît autori recunscuți din aceiași tabără a fenimismului cu Eve Elsner, cum este Betty Dobson și Wendy McElroy au spus că întregul spectacol este contra bărbaților care sunt prezentați doar ca unii care violeÎă, mutileÎă, provoacă durere, etc. Astfel, spectacolul este o armă a diavoluli pentru a semăna mai multă ură între bărbat și femeie. Dumnezeu, care a creat pe bărbat și femeie a spus așa despre relația fizică și căsătorie:

De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, și se va lipi de nevasta sa, și se vor face un singur trup. Omul și nevasta lui erau amîndoi goi și nu le era rușine. (Genesa 2:24-25)

7. Oamenii de cultură din Moldova nu au acceptat acest spectacol rău intenționat

«Teatrele s-au dat la o parte, nu au dorit să accepte Monoloagele», a afirmat Nelly Cozaru, actrița care s-a lăsat să fie folosită de imorali prin punerea în scenă a acestui spectacol. Pînă la urmă, noua producție teatrală a fost finisată datorită susținerii Centrului de Arte Coliseum. Oamenii care au făcut și fac artă adevărată nu pot să accepte un spectacol care promoveÎă imoralitatea. Arta trebuie să-l înalțe pe om și să-l motiveze la o trăire înaltă potrivit valorilor înalte. Spectacolul lui Even Ensler nu poate fi calificat ca și artă.

Dacă realizezi pericolul acestui spectacol, nu accepta nicicum invitația cuiva, ci invers, vorbește despre acest pericol colegilor, prietenilor, tuturor care știu și intenționeză să meargă la spectacol. Un alt lucru care poți face este să tipărești acest articol și să-l dai colegilor tăi de grup, să-l transmiți prietenilor și celor de la biserica unde mergi. Copie mesajul acesta și trimite la toți prietenii tăi a căror adresă de poștă electronică o ai în cartea de adrese. Este deosebit de imoportant să cerem autorităților să nu permită imoralilor promovarea și răspîndirea imoralitații. Scrie Președintelui, Prim-Ministrului, Primarului și la orice altă instanță care o consideri responsabilă și în putere să ia acțiune pentru a opri imoralitatea, acest mare rău care ne afecteÎă țara, familiile și viețile.