De ce mama nu a cunoscut Biblia?

Întrebare:

Stimate Vasile,  am citit caracteristica dumneavoastră și mi-au apărut niște întrebări, și anume: ce i-a încurcat mamei dumneavoastră sa fie o adevărată creștină fiind ortodoxă și de ce nu a cunoscut Biblia, studiind-o? Ce, preotul ortodox îi lua biblia din mână sau o dădea afară din biserică? Şi de ce practicați violența în mod ascuns ca ( Taekwon-Do) doar este scris: cine te lovește peste un obraz întoarce-l și pe celălalt ?

Mama nu a cunoscut Biblia pentru că nu i-a fost oferită una la biserică. Ea a avut un caracter deosebit de frumos, dar, cu părere de rău, nu a cunoscut Biblia pentru că la biserica ortodoxă nu i-a fost oferită și nici în altă parte nu avea de unde să o ia. Am aflat mai târziu că i-au oferit-o posibil odată cineva din baptiștii care locuiau în satul nostru, dar ea nu a luat-o. De ce? Nu ştiu. Poate o fi fost învăţată de cineva sa nu ia cărţi de la “sectari” și cum toată lumea îi acuza pe nedrept, poate că şi mama i-a crezut pe creștinii baptiști că sunt sectari. Problema că ea nu a cunoscut Biblia a fost nu că preotul ortodox i-a luat Biblia, ci că la biserica unde mergea nu i s-a oferit o Biblie şi nu a fost îndemnată să o citească.

Cât privește Taekwon-Do nu este o practica violentă, este o artă marțială și esența artei marțiale adevărate tocmai constă în depășirea violenței și zidirea trupului sănătos şi a caracterului echilibrat.