De ce mama nu a cunoscut Biblia?

Întrebare:

Stimate Vasile,  am citit caracteristica dumneavoastră si mi-au apărut niște întrebări, si anume: ce i-a încurcat mamei voastre sa fie o adevărată creștină, fiind ortodoxă și de ce nu a cunoscut Biblia, studind-o? Ce, preotul ortodox îi lua biblia din mina sau o dădea afara din biserica ? Şi de ce practicați violenta in mod ascuns ca ( Taekwon-Do) doar este scris : cine te lovește peste un obraz întoarce-l si pe celălalt ?

Nu a cunoscut Biblia pentru că nu i-a fost oferită una la biserică

Mama mea a avut un caracter deosebit de frumos, dar, cu părere de rău, nu a cunoscut Biblia pentru că la biserica ortodoxă nu i-a fost oferită și nici în altă parte nu avea de unde să o ia. Am aflat mai târziu ca i-au oferit-o posibil odată cineva din baptiștii care locuiau în satul nostru, dar ea nu a luat-o. De ce? Nu ştiu. Poate o fi fost învăţată de cineva sa nu ia cărţi de la “sectari” și cum toată lumea îi acuza pe nedrept, poate că şi mama i-a crezut pe creștinii baptiști că sunt sectari. Problema că ea nu a cunoscut Biblia a fost nu că preotul ortodox i-a luat Biblia, ci că la biserica unde mergea nu i s-a oferit o Biblie şi nu a fost îndemnată să o citească.

Cât privește Taekwon-Do nu este o practica violentă, este o artă marțială și esența artei marțiale adevărate tocmai constă în depășirea violenței și zidirea trupului sănătos şi a caracterului echilibrat.