A schimbat Dumnezeu standardele pentru comportamentul sexual al omului?

Întrebare:

De ce acuma nu mai este îngăduit să faci sex înainte de căsătorie şi înainte bărbatul se culca când dorea şi cu cine dorea?

Nu, nu a fost aşa de la început. Capitolul 2 al cărţii Geneza ne relatează despre crearea bărbatului şi a femeii şi tot acolo Dumnezeu a stabilit şi cadrul pentru relaţiile sexuale. Iată ce spune Scriptura:

Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om. Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi „femeie”, pentru că a fost luată din om.” De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. Omul şi nevasta lui erau amândoi goi şi nu le era ruşine. (Geneza 2:21-25)

Vă rog să atrageţi atenţie la cuvântul nevastă, repetat de două ori, care arată că relaţia sexuală “se va lipi” a fost lăsată de Dumnezeu pentru un bărbat şi o femeie căsătoriţi. Aşa a fost de la început şi aşa a rămas până în ziua de azi, pentru că Dumnezeu este acelaşi şi Biblia spune că în El nu este nici schimbare şi nici umbră de mutare. Să ascultăm de El ca să fim fericiţi pe acest pământ şi să ne bucurăm cu El în eternitate.