Dar avem trei câini…

În timp ce consiliam un cuplu care erau în prag de divorț după 16 ani de căsnicie, căutam să înțeleg care este pricina neînțelegerilor și cum îi pot ajuta să le depășească, prin înțelepciunea lui Dumnezeu descoperită în Biblie. Am întrebat câți copii au, ca să mă asigur că neînțelegerile nu sunt legate de copii.
– Nu avem copii, a spus soțul.
– Dar avem trei câini, a spus soția, cu un ton ferm, care încerca să ne convingă că acești câini și copiii sunt la aceeași valoare și că, dacă ai câini, nu mai ai nevoie de copii.
– În tinerețe mi-a spus că nu vrea să avem copii, pentru că nu suntem asigurați suficient material ca să rămână însărcinată, a spus soțul.
– Da, bineînțeles, a repetat din nou soția. Cum să naști copii, când nu aveam încă casa noastră?
– Dar cum reușești acum, când tot nu avem încă casa noastră să îngrijești de trei câini, să-i hrănești, să-i scoți zilnic la plimbare, să-i speli, să-i duci la veterinar și să-i tratezi cu mai multă grijă decât pe mine sau pe alți oameni? a întrebat soțul, care de la începutul căsătoriei a dorit să aibă copii, ca și cei mai mulți oameni.
– Trebuie să înțelegeți, doamnă, am spus eu, că câinii nu sunt deopotrivă cu oamenii. Dumnezeu i-a creat pe oameni după chipul Său, iar animalele au fost create după soiul lor, ca să ne slujească nouă, oamenilor.