Dacă lumea s-ar conduce tot mai mult după El

 Dacă lumea s-ar conduce după Isus din Nazaret, poate că violența nu ar mai rămâne decât o tristă realitate a trecutului. Dar acesta pare a fi un răspuns greu de acceptat pentru majoritatea omenirii. Am auzit zilele acestea că religia duce la violență. Vreau să spun că sunt de acord, pentru că fundamentalismul religios, fie islamic, fie de orice altă natură aduce și a adus mult rău omenirii. Deseori vedem la televizor cum reporterii atribuie calificativul de “credincioși” unor oameni dedați la violență, fie că aceștia protestează sau mărșăluiesc pe străzile din capitala țării. Dar cu toții trebuie să înțelegem un lucru și să renunțăm la ideea învechită că toate religiile mai mult sau mai puțin spun același lucru.

Este destul de clar și limpede că nu este așa. În calitatea mea de creștin care sunt convins că Dumnezeu își dezvăluie complet chipul, voința și caracterul în persoana Domnului Isus Hristos, consider că religia trebuie separată de relația personală cu Dumnezeu. Vreau să spun că Domnul Isus nu a fost violent, așa cum afirmă azi unii atei sau unii care atribuie creștinismului tot răul din lume. Isus Hristos nu a produs violență, El a fost victima ei. În loc să răspundă violenței cu violență, furiei cu furie, creștinilor li se cere să “întoarcă și celelalt obraz” și să nu ,,apună soarele peste mânia lor”. Iată aici cred că este vorba despre eradicarea violenței și dacă lumea s-ar lua după aceste învățături, credeți-mă că binele, încet, încet ar ieși la suprafață.

Fără îndoială, religia poate genera violență, fie ea verbală sau violență fizică.

Cei care au promovat cel mai mult ideea precum că credință generează violență sunt ateii. Și în țara noastră au apărut mișcări de acest gen care promovează modul lor de gândire peste tot unde merg, cu predilecție spre instituțiile de învățământ. Vreau să le amintesc acestor ,,liber cugetători” că exact ca și ei au gândit oameni precum Pol Pot în Campodgia, care, în numele gândirii socialiste, a lichidat milioane de oameni. De asemenea un alt lider liber cugetător, de care nici noi nu putem scăpa, în persoana lui Lenin, considera că revoluția socialistă trebuia în primul rând să elimine religia și să o înlocuiască prin măsuri menite să distrugă toate credințele religioase, “folosind violența ori de câte ori va fi nevoie”.

Aceste învățături au fost preluate în zilele noastre și promovate pe larg de către Richard Dawkins, care, deși este un renumit biolog britanic, promovează pe scară largă evoluționismul și ateismul sălbatic. De ce spun acest lucru, pentru că ideile lui sunt pe larg răspândite și în țara noastră de anumite mișcări care promovează libertinajul sexual și militează împotriva oricărei credințe. Deși acesta afirmă ,, că nu există nici cea mai mică dovadă că ateismul îi influențează pe oameni să facă rele”, realitatea ne-a demonstrat de atâtea ori că oamenii fără Dumnezeu și fără frică de Dumnezeu sunt cei mai periculoși ai omenirii. Doar să ne gândim ce au făcut comuniștii în eforturile lor de a-și impune ideologia ateistă. Statisticile sunt înfiorătoare. Represiunile și actele de violență au fost și sunt dezlănțuite în contextul aplicării unui program ateu- eliminarea religiei. Biblia spune clar că doar ,, frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii” și cei care au ales să trăiască după îndemnurile acestei cărți au o viață pașnică, frumoasă și sunt plăcuții societății.

Prin urmare, să fim atenți la ceea ce ascultăm și ceea ce ni se spune. Trăim vremuri când oamenii doresc să creadă în orice, dar mai puțin în Sfânta Scriptură, nu mai vorbesc să o trăiască așa cum o cere. Nu ni se cere mult, ci doar să ne luăm după Isus din Nazaret, Cel care a schimbat total concepția și viziunea despre relația dintre oameni. Un creștin autentic, îl va iubi pe Dumnezeu cu tot cugetul și pe aproapele său ca pe sine însuși. Doar dacă lumea s-ar conduce după El.