Cursul ”Doamne, învață-mă să mă rog” te învăță cum să vorbești cu Tatăl ceresc

Trăim într-o țară creștină unde copiii sunt învățați de mici rugăciunea „Tatăl Nostru”. Îmi aduc aminte cînd aveam 7 ani, la înmormîntarea mamei mele, cineva m-a rugat să spun rugăciunea ”Tatăl Nostru”, dar eu nu știam. Era o rușine mare să nu știi această rugăciune. Toți trebuie să o știe. Implicîndu-mă în taberele de zi, am văzut că toții copiii știu pe de rost și nici măcar nu își dau seama cîte adevăruri sunt ascunse în ea.

Cursul de studiu biblic inductiv ”Doamne, învață-mă să mă rog” vine în ajutorul copiilor. În acest manual copiii sunt în rolul soldaților și trebuie să îndeplinească mai multe misiuni. El prezintă copiilor importanța comunicării, rugăciunii după voia lui Dumnezeu și principii valoroase de care copiii trebuie să țină cont atunci cînd se roagă.

„Este foarte important să știi cum să te rogi după voia lui Dumnezeu, pentru că rugăciunea este linia noastră directă de comunicare cu Comandantul Șef”, Kay Arthur ”Doamne, învață-mă să mă rog”.

Pe tot parcursul studiului, copiii învață principii de rugăciune din exemplele personajelor Vechiului Testament, cum ar fi: Ilie, Iosafat, Ezechia și mulți alții. De asemenea, copiii învață din exemplul dat de Domnul nostru, Isus Hristos, în Matei 6:9-13:

Iată, dar, cum trebuie să vă rugaţi: „Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău; 10.vie Împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ. 11. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi; 12. şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri; 13. şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău. Căci a Ta este Împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!”

Am scris această recenzie, pentru că mă pregăteam să predau acest curs copiilor din grupul meu de la școla duminicală. Cred că acest curs conține multe comori și este foarte interesant pentru copii ca să studieze. Acest curs de studiu biblic inductiv ajută copilul să formeze un obicei de rugăciune corect și după voia lui Dumnezeu. 

Toți cei care doresc să predea acest manual, sunt invitați la o sesiune de pregătire pentru profesorii de religie și școală duminicală, care se va desfășura în perioada de 2-14 ianuarie, la Chișinău. Pentru mai multe detalii, accesați acest link.