Cupa Open Taekwon-Do ITF Ialoveni la cea de-a VI-a ediție!

Peste 150 sportivi din cadrul clubului de Taekwon-Do ”Stolas Leukas” și alte cluburi au dat dovadă de performanțe și aptitudini sportive la competiția din 24 martie, care a avut loc în satul Horești. Evenimentul din acest an a fost organizat cu ocazia celebrării celor 100 ani de la Marea Unire.

Cupa Open Taekwon-Do ITF Ialoveni este la cea de-a VI-a ediție. Tudor Rotaru, deținătorul centurii negre III Dan și organizatorul competiției, se bucură de creșterea nivelului profesional în organizarea acesteia. El și-a exprimat recunoștința față de Consiliului raionului Ialoveni și Primăria satului Horești care au contribuit la desfășurarea acestui eveniment. De asemenea, a mulțumit tututor participanților și instructorilor care au depus un mare efort ca să fie prezenți.

„Scopul competiției este să motivăm tânăra generație să se înscrie la antrenamentele de Taekwon-do, pentru că aici ei își zidesc un caracter frumos. Noi, ca și antrenori, vrem să le oferim sportivilor o direcție pe care s-o urmeze în viață. Totodată, mă bucur foarte mult că nivelul profesional al sportivilor a crescut.” (Tudor Rotaru, organizatorul competiției)

Primarul satului Horești, d-nul Cigoreanu Petru, susține organizarea unor astfel de  competiți. De asemenea, el a afirmat că este mulțumit de legătura strânsă pe care o are cu antrenorul Tudor Rotaru și că încearcă să-l susțină de fiecare dată.

„Personal, susțin organizarea unor astfel de competiții sportive. Ne bucurăm mult de rezultatele copiilor noștri, care ne duc faima localității și în afara raionului. În același timp, observând că majoritatea tinerilor sunt preocupați de băuturi alcoolice, îi încurajăm să meargă la clubul de Taekwon-do „Stolas Leukas”. Știm ca aici vor fi pregătiți și spiritual.” (Petru Cigoreanu, primarul satului Horești)

Împărțiți pe categorii, participanții au concurat la proba Tull și Sparing. Bătălia pentru locurile de frunte a fost grea, timp în care sportivii au reușit să acumuleze experiențe și să-și analizeze greșelile.

„Am venit la acestă competiție ca să capăt cât mai multă experiență. De fapt, antrenamentele la clubul de Taekwon-do „Stolas Leukas” mă ajută să cresc mult pe plan spiritual, să cunosc adevăruri despre Dumnezeu și cum să fiu un ucenic adevărat al Domnului Isus. Vorbind de creșterea mea pe plan sportiv, pot spune că aceste antrenamente mă ajută să cresc tehnic și să iau locuri de frunte la competiții.” (Rasor Sergiu, participant)

„Pentru mine este foarte important să particip la astfel de competiții, pentru că aici îmi văd abilitățile mele sportive. Totodată, pot să învăț din propriile mele greșeli, chiar dacă uneori pierd. De data aceasta, am luat locul II la categoria Tull și sunt bucuros că îmi pot face antrenorul să fie mulțumit de investiția pe care a depus-o.” (Denis Ababi, participant)

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai clubului „Maxim”, care își desfășoară activitatea în orașul Ialoveni și în Costești.

„Am venit la această competiție împreună cu 6 sportivi ca să vedem la ce nivel tehnic suntem. A fost un schimb de experiență foarte bun. Suntem mulțumiți de rezultatele obținute și vom veni cu siguranță la următoarele competiții.” (Robu Vasile, deținătorul centurii negre I Dan)

Nici părinții nu au lipsit de la competiție. Ei au venit să-și susțină copiii și să le fie alături în cele mai importante momente.

„Am observat că cei care se ocupă cu luptele marțiale sunt sportivi mai serioși și primesc o pregătire mai bună pentru viață. Îmi place foarte mult că la antrenamente copiii pot studia și Biblia. Domnul Isus a spus că despărțiți de El, nu putem face nimic. Eu cred că având ca scop biruință, fără Domnul Isus nu poți s-o obții.” (Mazăre Valentin, părinte)

La final, Mereacre Igor, președintele raionului Ialoveni, a înmânat medalii și diplome tuturor învingătorilor.

 

La această competiție au participat sportivi din 7 raioane ale Republicii Moldova: Anenii Noi, Ștefan Voda, Telenești, Taraclia, Hîncești, Ialoveni și din orașul Chișinău.

Toți doritorii sunt invitați la tabăra de Taekwon-do (ITF), organizată de clubul de Taekwon-Do ”Stolas Leukas”, care se va desfășura în orașul Kranevo din Bulgaria, la Marea Neagră, în perioada 6-18 iunie 2018. Pentru înscriere ne puteți contacta la numărul de telefon +373 (78) 439214 sau la e-mail itf.moldova@gmail.com.