Cupa Open Taekwon-Do ITF Ialoveni 40 ani a întrunit circa 200 sportivi

Și-au măsurat puterile la Cupa Open Taekwon-Do ITF. Circa 200 de sportivi din clubul de Taekwon-Do ”Stolas Leukas” și alte cluburi au dat dovadă de caracter și performanță la competiția din 1 aprilie organizată în orașul Ialoveni, dedicată celor 40 de ani de la fondarea raionului Ialoveni.

Cupa Open Taekwon-Do ITF

Cupa Open Taekwon-Do ITF Ialoveni este la a V-a ediție, iar Tudor Rotaru, deținătorul centurii negre III Dan și organizatorul competiției, se bucură de creșterea nivelului profesional în organizarea acesteia.

”De la an la an numărul participanților a crescut. Dar cel mai mult a crescut nivelul profesional al sportivilor, cât și nivelul de competiție, arbitrii sunt mai obiectivi, mai serioși, mai profesionali. Ne bucurăm să vedem munca și aportul la toți arbitrii, organizatorii de echipe Și este un rezultat frumos pe care îl avem toți împreună.” – Tudor Rotaru, organizatorul competiției

Cupa Open Taekwon-Do ITF

”… viața noastră este ca o competiție” a spus Vasile Filat, președintele clubului de Taekwon-Do ”Stolas Leukas” și i-a îndemnat pe părinți și copii prezenți la competiție să-și trăiască viața după rânduielile Sfintelor Scripturi. De asemenea, a vorbit despre pericolele jocului ”Balena albastră” și i-a sfătuit să-și prețuiască viața lor și a celor din jur.

”I-am îndemnat să pună preț pe viața lor, i-am îndemnat să pună preț pe viața prietenilor lor. Dacă află despre prietenii lor că ar fi implicați în jocul acesta, să semnaleze imediat, să salveze vieți. i-am atenționat despre aceea că viața noastră este ca o competiție. I-am îndemnat să se lupte  frumos, după rânduieli, după Cuvântul lui Dumnezeu.  atunci când pleacă din viața aceasta, când vor intra în veșnicie, să intre cu trofeu de la Dumnezeu.”- Vasile Filat, președintele clubului de Taekwon-Do ”Stolas Leukas”

Anatolie Dimitriu, președintele raionului Ialoveni a apreciat înalt conlucrarea frumoasă între antrenori și autoritățile locale care au impact pozitiv asupra tinerei generații.

”Aș aprecia foarte pozitiv tot ceea ce facem noi în fiecare zi pentru acești copii, ca să se dezvolte, să aibă nu doar o dezvoltare fizică, pentru că sportul este și o dezvoltare morală, a disciplinei. Aceasta ne arată că investițiile, zi de zi, în tânăra generație sunt de bun gust și trebuie să continuăm.” – Anatolie Dimitriu, președintele raionului Ialoveni

Cupa Open Taekwon-Do ITF

Leonte Maria a venit la competiție din satul Chioselia, Cantemir. Medalia de argint și de bronz sunt rezultatele pentru care a muncit mult și se bucură de ele.

”Nu aș putea spune că a fost o competiție ușoară, deoarece am avut niște adversari foarte puternici. Însă, mă bucur de rezultatele mele, că nu am venit în zadar aici.” Leonte Maria

”Este o competiție foarte reușită pentru noi. Am luat locul I.” – tatăl lui Marius Scurtescu

”Mă bucur pentru locul I pe care l-am câștigat.  Am luptat cu 4 adversari și i-am câștigat. Mă întorc acasă cu bucurie.” Marius Scurtescu

Evenimentul a avut loc în data de 1 aprilie, în sala sport a Liceului Teoretic  ”Petre Ștefănucă” din orașul Ialoveni. Competiția a întrunit circa 200 de sportivi din 10 raioane ale Republicii Moldova.