Este îngăduit să faci cununia după naşterea copilului?

Întrebare:

Am acceptat sa fim nași la o pereche de tineri. Nunta vor să o serbeze ceva mai târziu, dar am aflat că viitoarea fină este însărcinată și noi dorim ca să-i cununăm înaintea nașterii bebelușului, iar ei doresc mai târziu, chiar poate și după naștere, motivând că se simte rău. Spuneți-ne, vă rog, cum să facem să fie bine. Mulțumesc.

Este trist şi rău că cuplul care v-au invitat să le fiţi naşi au ales să întreţină relaţii sexuale înainte de a se căsători. Ceea ce au făcut ei Dumnezeu numeşte “curvie” şi aceasta necinsteşte căsătoria:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Sfatul cel mai important pe care trebuie să-l daţi viitorilor fini este să se pocăiască acum de păcatul lor şi să întrerupă orice relaţie sexuală până când vor oficia cununia, care este încheierea oficială a legământului căsătoriei înaintea lui Dumnezeu. Până nu vor oficia cununia ei nu sunt soţ şi soţie şi relaţia lor sexuală este păcătoasă pentru că este în afara limitelor stabilite de Dumnezeu.