Cumpără adevărul | Editorial Radu Blendarencu

Trăim într-o lume a marketingului unde cei mai mulți îți oferă ceva. Trăim într-o lume a comerțului, unde totul se vinde și se cumpără. Marketingul a ajuns la nivel de artă, și unii au căzut chiar în depedența aceasta de a cumpăra. Vremurile în care trăim ne-au arătat că oamenii sunt gata să cumpere orice, dar mai puțină școală și educație, sunt gata să dea sume mari de bani pentru toate inovațiile tehnologice, dar se zgârcesc să dea bani pentru activități sportive și cultură.

Tot mai rar vedem oameni care cumpără cărți, și tot mai mult vedem oameni care umple piețile și centrele comerciale. Nu mai vorbesc de adevăr care a devenit o haină rară, și puțini sunt acei care doresc să o cumpere. Deși nu te costă mult, în comparație cu enormele beneficii, oamenii fug de adevăr când acesta le este propus. Dar dreptatea și adevărul este un lucru pe care Dumnezeu îl pretinde de la noi și vrea ca noi să ne grăbim să îl achiziționăm.

Nu cred că este cineva care să nu știe că Dumnezeu cere de la fiecare om de pe acest pământ să facă dreptate, să iubească mila și să umble smerit cu Dumnezeul lui. Iar a căuta și a procura adevărul este mai presus decât orice. Suntem chemați să cumpărăm adevărul și să nu îl mai vindem, ci să îl legăm de inimile noastre dacă vrem să propășim în lucrările pe care le facem.

Știu că nu este atât de popular, dar beneficiile adevărului din viața noastră ne va aduce multă răcoare oaselor noastre. Cărarea celor care umblă și cumpăra adevărul este ca o lumină strălucitoare și pe capul celui care umblă în adevăr sunt multe binecuvântări. Și cel care cumpără adevărul și trăiește în el va merge înainte. Greu noi oamenii înțelegem că prin opusul adevărului care este minciuna, vom eșua de la planul frumos pe care Dumnezeu îl are pentru noi.

Ne place să mințim că spunem adevărul, din varii motive, iar acest lucru ne va aduce multe frustrări. Mințim că trăim în adevăr, și mințim că îl cautăm dar realitatea ne arată, că oamenii iubesc mai mult minciuna. Biblia ne spune să nu ne mințim unii pe alții, dar să ne spunem adevărul, pentru că mințind ne facem rău înșine. Nu mai vorbesc de mărturisirea strâmbă la care recurg atât de mulți doar pentru a impresiona sau a-și lua niște fărâmituri aici pe pământ. Trebuie să înțelegem că buzele mincinoase sunt o urâciune la adresa lui Dumnezeu, dar cei care cumpără, și trăiesc în adevăr îi sunt plăcuți.

Oamenii necinstiți nu vor intra în Împărăția lui Dumnezeu. Știu că unii poate cred că putem jongla cu adevărul și putem pretinde că suntem creștini, dar trăim în aprigă neascultare. Omul care nu trăiește în adevăr, este un fățarnic. El îți va spune îndesat că promovează drepatea și că luptă pentru adevăr, dar în realitate este un frustrat mincinos. Cei care au o relație curată cu Dumnezeu, chiar dacă nu sunt populari, chiar dacă va suferi pentru alegerea de a investi în adevăr, au ca și rezultat aprecierea din partea autorului adevărului care este Dumnezeu, și nimic și niciodată nu se compară cu răsplata primită de la El.

Mai știu că Dumnezeu poate să ne curățe de minciună și ipocrizie, doar dacă ne mărtursim păcatele noastre. Biblia spune că El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. Doar atunci vei putea observa și distinge dintre adevărul curat care vine de la Dumnezeu și adevărul pe care ți-l propune lumea. Aleargă și investește în adevărul lui Dumnezeu, trăiește în el și spune și la alții.