Cum trebuie să se comporte în public creștinii căsătoriți?

Întrebare:

Am observat cîteva situații mai indiscrete la cîteva cupluri de tineri căsătoriți și m-am simțit incomod. Cum ar trebui să se comporte creștinii căsătoriți în public?

Cum trebuie să se comporte creștinii căsătoriți în public?Am fost și eu de față la un moment de genul acesta și am fost nevoită să-mi ascund privirea. E frumos că tinerii căsătoriți au pasiune unul pentru altul, dar sunt anumite lucruri ce țin doar de dormitorul lor, nu de alții. Nu trebuie să uităm că comportamentul nostru trebuie să fie unul cu bun simț, așa ca să dea slavă lui Dumnezeu. De exemplu, atingerile părților intime, un sărut mai cu foc îi face pe oameni să se simtă incomod sau poate fi o piatră de poticnire. Iată ce ne îndeamnă Dumnezeu în Cuvîntul Său:

(…) să vă purtaţi într’un chip vrednic de Dumnezeu, care vă cheamă la Împărăţia şi slava Sa.(1 Tesaloniceni 2:12)

Comportamentul nostru tebuie să fie vrednic, așa ca să cheme pe oameni la Împărăția Sa, nu să-i îndepărteze.

De aceea şi noi, din ziua cînd am auzit aceste lucruri, nu încetăm să ne rugăm pentru voi, şi să cerem să vă umpleţi de cunoştinţa voiei Lui, în orice fel de înţelepciune şi pricepere duhovnicească; pentruca astfel să vă purtaţi într’un chip vrednic de Domnul, ca să- I fiţi plăcuţi în orice lucru:aducînd roade în tot felul de fapte bune, şi crescînd în cunoştinţa lui Dumnezeu(Coloseni 1:9-10)

Într-un chip vrednic înseamnă ceva care are valoare, care se încadrează în limite sau anumite standarde, ceva potrivit circumstanțelor.

Este evident că manifestările cu foc între cei căsătoriți își au locul în dormitor, dar nu în public. Aceste manifestări sunt doar pentru ei doi și nu pentru publicul larg. Nu vorbesc aici despre simple îmbrățișări tandre între cei doi, ținere de mână etc, ci despre anumite acțiuni care provoacă disconfortul celor din jur, dar și un nume rău celor ce se comportă așa.

Ce părere are cititorul la acest subiect?