Cum îți poți transforma telefonul într-o bibliotecă?

internet-library

Tehnologiile informaționale s-au transformat din accesorii în accesorii necesare pentru fiecare tânăr. Telefoanele, calculatoarele, tabletele au fost concepute pentru a ușura munca utilizatorului, însă, ele s-au transformat în niște jucării pentru copiii. Dacă veți cere oricărui tânăr să folosiți telefonul sau oricare alt dispozitiv, veți observa că peste 40% din aplicațiile instalate sunt jocuri sau aplicații pentru rețele de socializare. Astfel, copii au înlocuit cărțile cu jocurile și rețele de socializare.

Părinții, însă, pentru a-și educa copiii, îi izolează de internet. Dar este oare aceasta unica și cea mai bună soluție? Posibil, dar cred că ar fi mai bine să-i transformăm jucăria copilului într-o bibliotecă nelimitată. Cel puțin 80% din cărțile scrise sunt prezente pe internet în format electronic. Deci copiii pot profita de o bibliotecă enormă, și în același să se poată distra, și să rămână împăcați cu părinții lor.

Iată câteva din aplicațiile pentru citirea cărților, folosite pe larg în toată lumea:

1. Kindle

Este cea mai bogată librărie online. Deține cărți în toate limbile, și a celor mai cunoscuți autori. Aplicațiile sunt compatibile cu toate sistemele de operar, atât pentru calculatoare, cît și pentru telefoane.

2. Wattpad

Este a cea mai mare librărie online gratis. Cărțile pot fi încărcate de orice utilizator. Aplicațiile sunt compatibile cu cele mai populare sisteme de operare (Android, Symbian, BlackBerry OS, iOS)

3. Kobo

Deține foarte puține cărție în limba română, dar este bogat în resurse pentru limba engleză.

4. Google Play Books

google-play-books

Este o librărie foarte bogată, ușor accesibilă, iar aplicațiile sunt compatibile cu cele mai populare sisteme de operare (iOS și Andorid), deasemenea cărțile pot fi citite și pe internet.