Cum te îmbraci arată cine ești

Dragii mei, cu acest articol vreau să atrag atentia la felul cum ne îmbrăcăm și de ce este foarte important sa fim foarte decenti, sa aratăm că avem bunul simt in departementul acesta. In zilele noastre, este la modă să fii cît mai indecent posibil. Mergeam pe stradă intr-o zi și am auzit o frază teribilă. Doi tineri vorbeau si unul din ei a zis așa, “Pe curînd vine vara si fetele se vor dezbrăca, așa de bine va fi pentru noi barbații”. Vă dați seama unde am ajuns noi ca o societate civilizată? Nu mai avem rușine să ascundem corpurile noastre mai ales parțile personale, care sunt doar pentru partenerul nostru de căsătorie, ori in prezent ori in viitor. Este la modă să fim cît mai obraznici posibil. Corpul fetelor a devinit ca o bucata de carne, lasata pentru toți să vadă. Dacă vorbești cu oameni mai in varstă vei auzi că în trecut, mai ales la noi in Moldova, oameni aveau rușine, mai ales fetele, sa se imbrace frumos și decent. Ideia de a te imbrăca frumos și decent este o invățătura a Bibliei.

Întotdeauna oamenii pun accent pe exteriorul omului, mai ales la exteriorul fetelor. Ele trebuie sa aiba cel mai frumos corp, cea mai frumoasă față și haina și așa mai departe, dar foarte puțin accent este pus la caracterul ei. Ea trebuie să se imbrace intr-un fel să atragă atenția bărbaților că ei o vor dori și vor fugi după ea. A fi imbracat frumos și să arăți frumos nu este rău, de fapt așa ceva este foarte bine cand te porti așa pentru soțul tau (nu pentru acela care “crezi” tu că va fi soțul tău). Problema este că oameni fac exact invers in zilele noastre. Pun așa de mare accent pe exterior pana la căsătorie și dupa ce se căsătoresc nu continuă să atragă atenție partenerului lor. Și bineințeles, accent nu a fost de loc pus pe caracter inainte de căsătorie și nu este in căsătorie. Pe curand cei casatoriți devin inamici.

Cînd fetele incearcă să atragă atenție bărbaților, vor realiza scopul. Problema este, oare ele s-au gîndit vreodata la ce fel de bărbați vor veni după ele? Să zicem că ea își realizează scopul și un barbat vine după ea, ei se căsătoresc și încep o viață împreună. Cum va fi el în căsătoria lor? Daca a fost ușor să-l atraga pe el, nu va fi la fel cu altele femei, chiar dacă el este căsătorit? Sau daca iți place să te îmbraci așa seductiv, iți dai seama ce faci pentru bărbați care nu vor sa fie imorali? Este foarte greu pentru un bărbat să nu fie imoral, să nu aibă gînduri imorale și așa mai departe, și tu la rîndul tău îi faci lui încă mai greu. Tu devii un obstacal și lui Dumnezeu nu-i place așa ceva de loc. De fapt dacă te îmbraci așa cum se îmbracă restul lumii, adică “la moda”, Dumnezeu te numește o curvă. Nimeni nu vrea sa devină o curva (sau prostituată). Iată ce spune Dumnezeu in Cartea Sa Sfînta in Proverbele lui Solomon (vorbele de ințelepciune) 7:10 “Și, iată că, i-a alergat inainte o femeie imbracată ca o curvă și cu inima șireată”

Multe ori, oamenii recunosc problemele dar nu au o soluție, dar vreau să vă spun că la Dumnezeu nu este așa. Dumnezeu recunoaște problemele și în Cuvîntul Său ne ofera și soluțiile. In Biblie, El ne spune să punem accent pe caracterul nostru mai mult decât pe exteriorul nostru, mai ales știind că fetele au tendință să se gîndească prea mult la exterior. Dumnezeu spune așa:

1 Petru 3:3-5 “Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în impletitura părului, in purtarea de scule de aur sau in imbrăcarea hainelor,ci sa fie omul ascuns al inimii, in curația neperitoare a unui duh blind și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu.Astfel se impodobeau odinioară sfintele femei, cari nădăjduiau în Dumnezeu, și erau supuse bărbaților lor”.

1 Timotei 2:9-10 “Vreau, deasemenea, ca femeile să se roage îmbracate in chip cuviincios, cu rușine si sfială; nu cu impletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgaritare, nici cu haine scumpe,ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor cari spun ca sint evlavioase.

Ceea ce este scris nu este să spună să nu punem accent de loc pe exterior ci este scris să ne aducă aminte că cel mai mare accent trebuie sa fie pus la interior, adică inima noastră, gîndirea noastră și așa mai departe. Să fim atenți la caracterul nostru și să așteptăm pînă cînd suntem deja căsătoriți să atragem atenție patenerului nostru cu exteriorul nostru și imbrăcămintea noastră. Dumnezeu sa ne ajute!!!

Erik Brewer