Cum să-ți stochezi datele importante pe internet?

Calculatorul are o capacitate limitată de păstrare a datelor, iar persoanelor ce lucrează cu o cantitate mai mare de date, memoria calculatorul poate fi insuficientă. În acest articol, vă propun câteva sfaturi cum ați putea economisi spațiul de pe calculator într-un mod mai eficient și sigur.

Majoritatea persoanelor preferă să procure un spațiu de stocare fizic, pe care să păstreze datele și fișierele importante. Este un mod practic și foarte sigur, dar ele sunt grele și pot fi pierdute.

Cel mai eficient mod de a păstra informațiile este de a le stoca pe internet. Internetul ne oferă o mulțime de astfel de servicii, care ușurează lucrul fiecăruia, deoarece datele pot fi accesate de oriunde și puteți permite accesul la fișierele dvs. și altor persoane. Majoritatea oferă servicii limitate – gratis, iar altele, cu spații de stocare mai mari și servicii de securitate mai avansate sunt oferite contra plată.

Mai jos voi enumera câteva dintre cele mai utilizate servicii de stocare a datelor:

1. Google Drive

googledrive

Spațiul de stocare gratis – 5GB, dar pot fi procurate și spații mai mari dacă doriți. De asemenea oferă și o suită de unelte pentru crearea și editare fișierelor online. Aplicațiile pentru sincronizare pot fi descărcate pentru orice dispozitiv.

2. Box

box.net

Spațiul de stocare gratis la fel este 5GB, dar au oferte pentru mărirea spațiului de stocare la 50GB, dacă vă înregistrați de pe Android, iOS sau Windows Phone. Tarifele pentru mărirea spațiului de stocare sunt mai mici în comparați cu cele propuse de Google Drive, dar nu deține unelte pentru editare și creare fișierelor. La fel, aplicațiile pentru sincronizare pot fi descărcate pe orice dispozitiv.

3. Dropbox

dropbox

Spațiul de stocare gratis – 2GB, iar tarifele sunt accesibile. Nu deține unelte pentru crearea sau modificare fișierelor. Aplicațiile pentru sincronizare pot fi descărcate pe orice dispozitiv; iar pe dispozitivele Android, poate fi setat să încarce automat fotografiile pe contul dvs.

4. SkyDrive

skydrive

Spațiul de stocare gratis – 7GB, poate fi mărit. Spre deosebire de cele menționate anterior, SkyDrive deține o variantă a Microsoft Office 2013 optimizată pentru web, care permite editarea, crearea fișierelor și deschiderea acestora în Microsoft Office. Microsoft Office 2013 se sincronizează automat cu SkyDrive, iar pentru celelalte dispozitive poate fi descărcată aplicația pentru sincronizare.