Cum să-ți faci bagajele pentru o plecare în misiune de lungă durată?

Întrebare:

Noi plecăm cu familia în misiune pe o perioadă mai lungă. Puteți să ne sfătuiți cum să mă pregătesc, ce lucruri sunt necesare să mi le iau cu mine? Cum să-mi fac bagajele? Cu ce să încep?

Cum să-ți faci bagajele pentru o plecare în misiune de lungă durată?Este foarte important să te rogi și să planifici bine ce lucruri vei lua cu tine. Fă o listă cu tot ce trebuie să iei. Dacă zbori cu avionul, probabil că vei fi limitat în bagaje, așa că trebuie să te limitezi la ceea ce e cu adevărat vital. Va trebui să gîndești strategic. Mai jos sunt cîteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerație.

Ia cu tine cărți de studiu biblic

Ai nevoie de multă maturitate spirituală cînd pleci în misiune. La începutul perioadei vei avea multă energie și dorință de a sluji, dar va trece timpul, vei vei începe să obosești, de aceea ai nevoie de mult studiu biblic personal. Ia cu tine acele cărți pe le-ai dori să le studiezi ca să rămîi alipit de Cuvînt. Primul lucru pe care-l puneam noi în genți erau cărțile de studiu biblic, așa au văzut și copiii și acum ne întreabă: „Ce cărți să ne punem noi?”

Gîndește-te la cărțile pe care le vei putea preda

Dacă pleci într-o țară îndepărtată, e necesar să cauți cărți de studiu biblic în limba acelei țări și pregătește-le din timp ca să le poți lua și prezenta acolo, iar apoi să ai posibilitatea de a-i învăța pe oameni.

Ia medicamente

Dacă mergi într-o țară subdezvoltată, unde sunt diferite boli infecțioase, va trebui să te gîndești la o listă cu medicamente pe care să ți le iei.

În primul rînd, cînd zbori dintr-o țară în alta și e diferență de timp, imunitatea scade puțin și va fi o perioadă de ajustare, deci e bine să iei ceva vitamine și minerale, care să te ajute în menținerea imunității.

Apoi, pentru că mîncarea va fi diferită decît cea cu care ești obișnuit, e posibil să ai nevoie de ceva medicamente pentru stomac precum: fermenți ca Pancreatină, Mezim, Papaia.

Dacă mergi unde e cald, poți avea ușor intoxicații, așa că vei avea nevoie de un preparat care să -ți ia intoxicația. Unul care m-a ajutat des e Enterosgel, el absoarbe bine toxinele.

Dacă mergi cu copiii, atunci va trebui să ai o trusă cu medicamente de urgență pentru ei precum ceva contra febrei, antihistaminice, antivirale.

Ia haine potrivite

Dacă mergi într-o țară mai caldă, probabil că nu vei avea nevoie de blană, ci mai multe haine din in. Dacă mergi în Siberia, sigur majoritatea hainelor vor fi groase. Dacă timpul e mai ploios, atunci mocasinii din pînză nu vor face față, ci pantofii din piele. Vei avea nevoie de un trenci de ploaie.

Dumnezeu să vă binecuvînteze călătoria misionară și să vă ajute să aduceți mult rod pentru Împărăția Sa!