Cum să te protejezi de infectarea cu HIV/SIDA? (5 sfaturi)

5 sfaturi cum să te protejezi de infectarea cu HIV/SIDA

1 Decembrie este ziua mondială când sunt comemorate victimele pandemiei HIV/SIDA. Elevii la şcoală au primit însărcinări să scrie eseu despre pericolul infectării cu această boală incurabilă până acum, care, cu siguranţă, îl face pe orişicare om, şi mai cu seamă pe tineri, să se gândească la posibilele pericole de infectare şi cum să se protejeze de ele. În acest articol voi prezenta cinci sfaturi practice cum să te protejezi de infectarea cu HIV/SIDA , care vor ajuta pe fiecare băiat şi fată, bărbat şi femeie să se protejeze de infectarea cu acest virus.

1. Practică doar sexul protejat cu adevărat

Dumnezeu este creatorul omului şi a sexualităţii lui. Tot Dumnezeu a rânduit ca relaţia sexuală să fie doar pentru bărbatul şi femeie care au întrat în legământul căsătoriei când a spus:

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup. (Genesa 2:24)

Dumnezeu protejează relaţia sexuală şi sănătatea oamenilor atât timp cât ei practică această relaţie doar în limitele căsătoriei. Orice relaţie sexuală în afara căsătoriei este una păcătoasă, condamnată de Dumnezeu şi de partenerul de căsătorie şi aduce după sine consecinţe grave. Şi atunci când Dumnezeu nu te mai protejează, nu mai există nici o altă protecţie sigură.

2. Nu te lăsa înşelat de prezervativ

Posibil că au venit cineva la şcoala unde înveţi sau la universitate şi v-au vorbit puţin despre pericolele acestei pandemii, şi apoi v-au dat câte o broşură întitulată „Stilat, modern şi protejat” al cărei mesaj în întregime te provoca la relaţii sexuale în afara căsătoriei, pentru că acolo nimic aproape că nu se vorbea despre căsătorie, iar despre sex ca şi despre o necesitate fiziologică fără care nu poţi exista dacă nu ţi-o satisfaci zilnic. Culmea a fost că virginele au fost numite acolo „ciori albe” tocmai pentru că s-au păstrat virgine şi se păstrează aşa pentru soţii lor. Mai mult, după ce v-au dat acele broşuri, v-au mai dat şi câte unul, iar la alţii tocmai câte cinci prezervative ca să vă „protejaţi” de infectarea cu HIV/SIDA. Fii sincer şi recunoaşte că atunci când ai primit prezervativul mai puţin te-ai gândit la pericolul infectării cu HIV/SIDA şi mai mult ţi-a stârnit curiozitatea să faci sex şi să faci acum. Pe un portal am văzut pozele fetelor din clasa 9-a care puneau în buzunarul de la pantaloni prezervativele şi zâmbeau cu o privire care arăta că chiar atunci erau pornite să facă sex şi prin privirea lor invitau şi pe alţii la aceasta. Crezi că cei care s-au infectat până acum de HIV/SIDA, n-au auzit s-au nu au ştiut de prezervative? Sau nu le-au folosit? Ei au fost prinşi în imoralitatea lor şi nu pot fi salvaţi prin prezervativ pentru că în Biblie scrie:

Nu vă înşelaţi! Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit: ce seamănă omul, aceea va şi secera. (Galateni 6:7)

3. Păzeşte-ţi mintea de otrava imoralităţii

Noi trăim într-o lume care inundă de imoralitate. Deschizi televizorul şi acolo cele mai multe programe şi filme sunt făcute în aşa fel ca să te seducă sexual şi să nu mai priveşti relaţia intimă ca una creată de Dumnezeu pentru bărbat şi soţie, ci ca una ieftină şi ca doar pe o nevoie fiziologică care poţi să ţi-o împlineşti oricum, oricând şi cu oricine. Internetul a făcut accesul la imoralitate şi mai uşor şi aceasta face pe mulţi încă din copilărie să devină obsedaţi de pornografii, care le otrăvesc minţile. De aceea, fii înţelept, fii înţeleaptă şi fereşte-te de aceste influenţe extrem de distructive. Nu te expune la ele, aşa cum spune Dumnezeu în Biblie când zice:

Păzeşte-ţi inima mai mult de cât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii. (Proverbele lui Solomon 4:23)

Vreau mult să recomand cititorilor să studieze cursul „Sexualitatea din perspectiva Bibliei” de Kay Arthur, care este un foarte profund şi puternic manual de educaţie sexuală. Caută acest manual şi studiază-l bine. De asemenea, mai doresc să recomand cititorilor încă un curs de Kay Arthur întitulat „Căsătorie fără regrete” care este un foarte bun curs de pregătire pentru viaţa de familie.

4. Alege bine prietenii

Sfânta Scriptură spune:

Nu vă înşelaţi; „Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune”. (1 Corinteni 15:33)

Mai există şi un alt proverb moldovenesc care zice:

Spune-mi cine îţi sunt prietenii, şi îţi voi spune cine eşti.

Versetul din Scripturi şi proverbul ne arată că prietenii au o foarte mare putere de influenţă asupra ta, şi dacă te-ai legat cu oameni care se dedau la imoralitate, sau acceptă imoralitatea ca ceva normal, la scurt timp te vei pomeni că accepţi aceleaşi „valori” stricate. De aceea, fii foarte atent şi alege bine prietenii ca să nu ajungi împins de unii din ei la activităţi ce vor aduce după sine îmbolnăvirea cu HIV/SIDA, aşa cum ar fi relaţii sexuale în afara căsătoriei, homosexualitate sau droguri.

5. Evită locurile şi persoanele suspicioase

Un alt proverb moldovenesc spune:

Paza bună trece primejdia rea.

Iar Dumnezeu în Sfânta Scriptură zice:

Nu intra pe cărarea celor răi, şi nu umbla pe calea celor nelegiuiţi! Fereşte-te de ea, nu trece pe ea; ocoleşte-o, şi treci înainte! Căci ei nu dorm, dacă n-au făcut rău, le piere somnul dacă nu fac pe cineva să cadă… (Proverbele lui Solomon 4:14-16)

Sunt anumite locuri şi persoane care duc la implicarea în activităţi ce pot atrage după sine infectarea ta cu HIV/SIDA. Nu, nu… Nu mă refer aici la evitarea oricărui fel de comunicare cu oamenii infectaţi deja cu această boală. Am şi eu ucenici care sunt infectaţi cu HIV/SIDA şi pe care îi învăţ Cuvântul lui Dumnezeu. Ei s-au infectat înainte de a se întoarce la Dumnezeu, când trăiau în păcat şi cei mai mulţi pe calea drogurilor. Apoi, în disperarea lor au căutat faţa lui Dumnezeu în Sfintele Scripturi, şi aşa au ajuns să încheie legământ cu Domnul Isus şi să fie mântuiţi de la pierzarea veşnică în iad spre care mergeau. Cei mai mulţi din ei şi-au dedicat viaţa pentru a merge şi a le spune altora cum să se protejeze de acest mare rău şi cum să capete darul vieţii veşnice prin credinţă în Hristos Isus.

Fii înţelept. Fii înţeleaptă şi nu te juca cu focul. Infectarea cu HIV/SIDA este o realitate şi un pericol foarte iminent. Ia o hotărâre fermă în inima ta să practici în viaţă doar sexul protejat de Dumnezeu care este doar în cadrul legământului de căsătorie, adică doar cu soţul sau soţia ta. Nu te lăsa înşelat de cei care spun că poţi fi protejat prin utilizarea prezervativului. Păzeşte-ţi mintea de imoralitate, alegeţi bine prietenii şi evită locurile şi persoanele care prin activităţile la care te ispitesc sau te îmbie prezintă un potenţal pericol de infectare cu HIV/SIDA.