Cum să te apropii de Dumnezeu?

Întrebare: ”Cum să te apropii de Dumnezeu? Ce trebuie să faci în mod concret pentru a te întoarce la Dumnezeu? Și încă o întrebare. Sufletul după ce ajunge în rai, mai poate face păcate?”

Răspund la această întrebare în baza răspunsului pe care l-a dat apostolul Petru mulțimii în ziua cincizecimii. Voi începe răspunsul cu a doua întrebare. Când ajung în rai, oamenii nu mai păcătuiesc, sunt eliberați de păcat. Acolo domnește neprihănirea și pacea.

Cât privește prima întrebare, mă bucur mult că mi-ați adresat-o. Primul și cel mai important lucru pentru a te întoarce la Dumnezeu deja l-ați făcut. Dumnezeu v-a pus în inimă dorința să vă întoarceți la El și dvs mi-ați adresat întrebarea. Când am citit ce mi-ați scris, mi-am amintit ce s-a întâmplat în Ierusalim în ziua cincizecimii, când S-a pogorât Duhul Sfânt. Ucenicii erau adunați toți împreună. Niște limbi ca de foc s-au așezat pe fiecare din ei, s-au umplut de Duhul Sfânt și au început să vorbească lucrurile minunate ale lui Dumnezeu în limbile celor adunați la sărbătoare din toate părțile. Petru s-a ridicat și a ținut o predică, care a tăiat la inimă pe oameni. Ei l-au întrebat: ”Ce trebuie să facem?”.

Petru şi celorlalţi apostoli: „Fraţilor, ce să facem?”„Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. (Faptele Apostolilor 2:37, 38)

Pocăința – primul pas pentru a te întoarce la Dumnezeu

Este primul lucru care trebuie făcut dacă vrei să te apropii de Dumnezeu. Cuvântul grecesc pentru pocăință este metanoia și înseamnă o schimbare a felului de gândire, decizia de a începe să trăiești o viață în deplin acord cu Cuvântul lui Dumnezeu. Este o renunțare la felul vechi de gândire pentru a gândi de acum înainte nou, o renunțare la căile vechi, la felul vechi de viețuire. Dacă nu vă pocăiți, nu puteți merge mai departe. Nu poți să te apropii de Dumnezeu fără pocăință.

Fiecare din voi să fie botezat

Aceasta este porunca Domnului nostru Isus Hristos. El a poruncit ca toți acei care cred în El și aleg să fie ucenici ai Lui să se boteze. Botezul reprezintă intrarea pe calea Domnului nostru Isus Hristos, intrarea pe calea uceniciei. De aceea, căutați în localitatea în care vă aflați oameni care sunt creștini adevărați, care urmează calea lui Hristos. Întrebați la serviciu, la magazin, pe facebook sau pe alte rețele de socializare dacă sunt în localitatea dvs. creștini adevărați care sunt interesați să urmeze învățătura sănătoasă a Domnului Isus așa cum este lăsată în Biblie. Este deosebit de important să mergeți la o biserică unde se transmite învățătura sănătoasă. Dacă învățătura nu este sănătoasă, nu veți putea urma calea mântuirii ca să ajungeți în Împărăția Cerurilor.

Apropiați-vă de pastorul acelei biserici și spuneți-i că vreți să vă botezați, după porunca Domnului Isus. Pastorul probabil vă va invita să treceți un curs de cateheză, adică bazele credinței creștine. După aceea, pastorul vă va boteza și veți deveni membră în biserică.

Stăruiți în învățătură

În ziua cincizecimii s-au botezat aproape 3000 de oameni. Despre ei este scris:

Ei stăruiau în învățătura apostolilor, în legătura frățească, în frângerea pâinii și în rugăciuni. (Faptele Apostolilor 2:42)

Ei au intrat într-o disciplină duhovnicească. Aceasta înseamnă cuvântul ”stăruiau”. Cu alte cuvinte, perseverau, insistau în învățătura apostolilor. Dacă v-ați hotărât să mergeți pe calea Domnului, același lucru trebuie să-l faceți, să studiați bine Scripturile.

Stăruiți în legătura frățească

A stărui în legătura frățească înseamnă să începi a te interesa de alții. Interesează-te cine este bolnav și trebuie vizitat, cine este în suferință și are nevoie de ajutat, cine este în lipsuri, flămând. Poate o bătrână trebuie vizitată sau o mamă cu mulți copii are nevoie de ajutor. Aceasta înseamnă a stărui în legătura frățească.

Nu trebuie eu să aștept să-mi slujească toți, ci să văd eu cum pot sluji mai bine și cum eu pot să ajut.

Stăruiți în frângerea pâinii

Aceasta înseamnă să ai o viață curată și acolo unde ai greșit ceva, să recunoști imediat, pentru că asta facem când mergem la cina Domnului. La cina Domnului trebuie să ne cercetăm și dacă am greșit ceva cu ceva, să ne cerem iertare și să corectăm.

Stăruiți în rugăciuni

Fiecare era plin de frică, și prin apostoli se făceau multe minuni și semne. Toți împreună erau nelipsiți de la Templu în fiecare zi (…) (Faptele Apostolilor 2:43-46)

Stăruiți în rugăciune și să fiți nelipsită de la serviciile divine.

Dacă locuiți în Chișinău, vă invit la Biserica ”Buna Vestire” pe care o păstoresc. Dacă în localitatea dvs. nu există o biserică, vă rog să ne comunicați și vă vom ajuta, vă vom trimite manuale de studiu biblic și vă vom pune în legătură cu slujitori ai bisericii care vă vor mentora pas cu pas pe calea credinței.

BISERICA BUNA VESTIRE DIN CHIȘINĂU
Str. Ciocârliei 2/8, Chișinău, Rep.Moldova
Servicii Divine: Duminică, 14:00 – 16:00, Joi, 18:30 – 19:30 – ceasul de rugăciune
Tel. +373 (68) 060601

PENTRU MANUALE DE STUDIU BIBLIC, vizitați magazinul nostru online: https://shop.eurasiaprecept.org/, iar pentru înscrierea în grupele de studiu biblic, trimiteți un e-mail la adresa: studiu@moldovacrestina.md.