Fiind copil, presupun că de multe ori ai fost tentat să iai câte un leu din portofelul părinţilor tăi pentru a cumpăra o bomboană. După aceasta urma să primeşti o pedeapsă bine meritată. Pedeapsa te-ar motiva să nu mai repeţi păcatul de a fura. Pe când alţi copii au încercat să mai treacă prin așa experiențe. Și cum spune un proverb român : ”Cine fură azi un ou, mâine va fura un bou!” Aşa este și în cazul persoanelor care au început să fure lucruri neînsemnate, au trecut la lucruri mult mai scumpe și astfel au intrat în cercul vicios al furtului.
Pentru început să vedem care este definiția furtului conform dicționarului explicativ a limbii române:
Furt – infracțiune care constă în însușirea pe nedrept a unui lucru mobil al altuia; hoție, furătură.
Din această difiniție vedem că furtul este o acțiune împotriva aproapelui tău. Ea afecteză nu numai viața acelui ce a suferit după această infracțiune, dar și viața infractorului o pune sub pericol.
Consecințele furtului sunt mari, deoarece gândul de a fi prins te urmăreşte în continuu. Ești mustrat întruna de amintirea faptei savârşite dar, cel mai rău, că este Dumnezeu care te vede și cum se spune El va judeca pe cei care încalcă legile Lui.
În cartea Exod Dumnezeu a lăsat cele zece porunci, din care a opta spune: ”Sa nu furi!”- Exod 20:15. Trebuie să fii conștient de faptul că Dumnezeu este El Roi, adică Dumnezeu Cel care vede. În Psalmul 11:4 se spune: ”Ochii Lui privesc și pleoapele Lui cercetează pe fiii oamenilor”. El nu doarme, ci vede și cunoaște absolut tot ce se întâmplă. Acest fapt trebuie să ne pună pe gânduri în toate lucrurile pe care dorim să le facem și mereu trebuie să fii conștient de faptul că este Dumnezeu care te vede oriunde și nu te poți ascunde de El în nici un caz.
Însă reţine că Dumnezeu prin Isus Hristos ne oferă încă o şansă. Şansa spre a fi iertat de orice păcat și ne oferă soluția de a ieși din acest cerc vicios. În Efeseni 4:28 Dumnezeu spune: ”Cine fura să nu mai fure; ci mai degrabă să lucreze cu mâinile lui la ceva bun, ca să aibă ce să dea celui lipsit.” Dacă suferi și tu de acest viciu, te invit să-L cunoști pe Dumnezeu mai îndeaproape și astfel El te va putea elibera de toate păcatele tale.