Cum trebuie să răspundă creștinii la festivalul homosexualilor?

Întrebare: 

Presupun că cunoașteți despre festivalul organizat de organizația Gender-Doc-M în fiecare primăvară. Spre deosebire de anii precedenți, acum este prima dată când homosexualii și lesbienele vor organiza și o paradă pentru că este primul festival organizat, după ce a fost adoptată controversta lege a egalității de șanse. Cum este corect și trebuie să răspundă creștinii la aceste acțiuni care, evident, vor fi de propagandă a homosexualității? 

Da, cunosc… Cine nu cunoaște? Mă mir că politicienii care au votat legea se fac că nu cunosc, tot așa cum s-au făcut că nu cunoșteau și se mai fac și până acum că nu cunosc consecințele  votării acesteia în forma ei actuală. Imediat ce a fost votată legea au și pornit cei de la Gender-Doc-M și organizațiile satelite (care sunt formate din aceiași puțini oameni…) să meargă cu caravane în școli prin care învață elevii „nediscriminare” față de homosexuali și lesbiene, dar prin care se insistă la acceptarea acestei practici, care este definită de Dumnezeu ca și păcătoasă, imorală și periculoasă pentru victimă și societatea întreagă. Ca și orice patimă aceasta se învață și, apoi, fiind acceptată la nivel de minte, ajunge să fie încercată din curiozitate și apoi îl robește pe om. Știu homosexualii bine acest lucru. Și mai este ceva încă… Orice patimă îl mai și înșală pe om, făcându-l să creadă că în orice moment o poate rupe cu ea. Ascultam ieri la radio Publika mărturia unei femei care s-a drogat înainte și care credea că poate înceta în orice moment să se drogheze, dar aceata era doar în închipuirea ei, pentru că în realitate era total robită de patima aceasta. Tot așa este și cu homosexualitatea. 

 

Parada gay și lesbieneÎmi amintesc de fățărnicia politicienilor când a fost votată această lege. Majoritatea din ei se arătau îngroziți de consecințele eventuale ale votării acestei legi și pe față spuneau că nu vor vota, ba chiar criticau dur legea aceasta, unii ne asigurau că niciodată nu se va vota așa o lege în Moldova, alții au scris pe site-ul partidului lor promisiuni oficiale că nu vor vota o astfel de lege nicicând ca, în cele din urmă, să o voteze ușor și cu mult cinism să ne spună nouă, cetățenilor, că, uite, aceasta este cerința Uniunii Europene și dacă nu se votează această lege nu putem fi acceptați în Europa? Și… Ce s-a făcut cu acest curs european al țării? A fost spulberat în câteva săptămâni? Știți proverbul că Dumnezeu nu bate cu bățul… În Sfânta Scriptură El spune…

 

Căci căile omului sunt lămurite înaintea ochilor Domnului şi El vede toate cărările lui. Cel rău este prins în înseşi nelegiuirile lui şi este apucat de legăturile păcatului lui. El va muri din lipsă de înfrânare, se va poticni din prea multa lui nebunie. (Proverbe 5:21-23) 

Eu mă întreb de ce în acea vinere neagră, când s-a votat acel butoi de legi, cei din partidul care s-au arătat deranjați la votarea legii egalității de șanse, nu au venit cu inițiativa abrogării ei? Se pare că nu-i deranjează nici pe departe legea și toate declarațiile în aces sens sunt populism și manipulări politice ca și toate restul. 

 

Dar, întrebarea a fost ce trebuie să facă creștinii în acest context? Cred că trebuie să organizăm o săptămână a familiei, când în toate bisericile, măcar timp de o săptămână întreagă să fie organizate studii biblice despre familie, aceasta să se predice și foarte bine ar fi să facem manifestări creștine în masă  în suportul familiei. În cadrul acestei săptămâni, și totdeauna, este datoria noastră, a creștinilor, să le vorbim oamenilor ce spune Biblia despre homosexualitate și imoralitate în general, dar cel mai mult despre puterea Domnului Isus Hristos și mântuirea care este în El. 

 

Având în vedere contextul politic tulburat din țară, mă tem că încercarea homosexualilor să facă paradă va provoca violențe. Unele organizații deja au lăsat să se înțeleagă aceasta din declarațiile care le fac pe Internet. Este datoria creștinilor să se detașeze categoric de oricine promovează sau aplică violență. Aceasta este total contrară învățăturii Domnului nostru Isus Hristos. 

 

Dar să nu privim indiferent și să nu ignorăm realitatea. Trebuie să vorbim și să facem tot ce ne stă în puteri ca să conducem la Hristos toți oamenii, inclusiv și pe cei din comunitatea homosexualilor și lesbienelor. Dacă cunoașteți persoane homosexuale, este important să le spuneți continuu că există nădejde de eliberare pentru ei din această patimă, că Domnul Isus este același ieri, azi și în veci și că poate să-i curățească și să le dea o viață nouă, tot așa cum a făcut cu cei din orașul Corint despre care este scris în Biblie astfel: 

 

Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru. (1 Corinteni 6:9-11) 

Invit cititorii să scrie la comentarii ce cred ei despre felul cum trebuie să răspundă creștinii la acțiunile organizate de organizația homosexualilor?