Cum să procedeze părinții creștini la nunta copilului lor necredincios?

Întrebarea aceasta a fost adresată de părinți creștini care doresc să știe cum să procedeze potrivit cu învățătura Domnului Isus Hristos la nunta copilului lor care încă nu este creștin:

Pace și Dumnezeu să vă binecuvânteze pe dumneavoastră și familia dumneavoastră, biserica pe care o păstoriți. am mai multe întrebări și am primit răspunsuri la unele din alte înregistrări de-ale dumneavoastră, Dar aș vrea să știu dacă o familie de pocăiți pot asista la o nuntă ortodoxă. Se căsătorește băiatul mai mic și nu-i întors la Domnul, iar eu, soțul, băiatul cel mare cu nora suntem pocăiți. Ce ne sfătuiți? Mulțumesc.

http://tiviradyo.com/jewish-wedding-ceremony/jewish-weddings-photos-of-jewish-wedding-ceremony/

Nu cunosc în ce măsură v-a reușit să-l creșteți pe copil în învățătura Domnului Isus Hristos. Poate acum doar ați crezut în Evanghelie, iar copiii sunt deja mari și nu doresc încă să primească credința și să o urmeze sau poate au primit în copilărie, dar au rămas indiferenți față de mântuire și încă se complac în trăirea fără Dumnezeu. Oricare nu ar fi motivul, trebuie să luați bine seama și să vă conduceți și acum de următoarele cuvinte din Biblie:

Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. (Efeseni 6:4)

Dacă veți refuza să mergeți la nunta copilului sau îi veți impune ce să facă și ce să nu facă la nuntă, prin aceasta îl veți întărâta, adică îl veți provoca la mânie și nu trebuie să faceți astfel. Trebuie să vorbiți cu respect cu copilul dvs. și să-l asigurați că îl iubiți și doriți să aibă o căsătorie fericită, dar să-i amintiți de principiile Evangheliei după care trăiți acum și pe care l-ați învățat și pe el și că veți aprecia dacă în organizarea și desfășurarea nunții el sau ea se va conduce de aceste principii. Să-i spuneți că astfel vă veți simți cinstiți ca și părinți și aceasta va aduce binecuvântare și pentru el sau ea, căci este scris:

Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. „Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta” – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă – „ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ.” (Efeseni 6:1-3)

Sunt sigur că veți dori ca nunta să fie fără băuturi alcoolice sau alte lucruri care nu se practică la nunțile creștine și este bine să-i spuneți copilului că așa doriți să fie nunta, dar nu insistați prea mult, căci până la urmă este nunta lui și el nu este credincios. Cred că respectul pe care îl veți arăta pentru el sau ea va aduce respect reciproc la adresa dvs.

În toate discuțiile cu viitoarea noră sau viitorul ginere și cu cuscrii căutați să vă purtați cu toată înțelepciunea și blândețea și să-L reprezentați și prezentați bine pe Domnul nostru Isus Hristos. Când mergeți la aceste întâlniri, fiți pregătiți să prezentați adevărul Evangheliei într-o formă frumoasă și naturală. Rugați-vă pentru aceasta.

Neapărat să mergeți la nunta copilului și pregătiți-vă să aveți un mesaj frumos pentru ei și pentru toți nuntașii, așa ca prin mesajul dvs. toți să afle despre Hristos și viața veșnică.

Pregătiți-le ca și cadou o Biblie și cu prilejul dăruirii ei să le spuneți și mesajul de învățătură și de îndemn ca să înțeleagă toți nuntașii cât de importantă este învățătura Domnului Isus Hristos pentru moștenirea vieții veșnice și pentru realizarea unei căsătorii fericite.

Veți face bine să le dăruiți la fiecare din ei câte o copie a cursului de studiu biblic inductiv “Căsătorie fără regrete”, care este unul excepțional și prin studierea lui vor reuși să dobândească înțelepciunea profundă a Bibliei necesară pentru a avea o căsătorie fericită.

Le mai puteți dărui și cartea scrisă de mine “Sfaturi din Biblie pentru cei căsătoriți”, căci în ea am răspuns la multe întrebări care țin de diferite aspecte ale căsătoriei și care au fost adresate pe parcursul anilor de cititorii portalului Moldova Creștină.

Mă rog să vă binecuvânteze Dumnezeu și să vă dea înțelepciune cum să vă purtați la nunta copiilor și cum să procedați așa ca să fie slăvit Domnul nostru Isus Hristos și Evanghelia să fie vestită.