Cum să oprim SIDA?

Ai rămâne cutremurat dacă ai şti că azi s-au prăbuşit 20 de avioane Boeing 747 pline cu oameni? Capacitatea unui astfel de avion este de 495 de pasageri. Numărul victimelor SIDA care au murit azi şi în fiecare zi întrece această cifră. Pandemia aceasta a luat proporţii foarte mari şi la noi în ţară. Într-un articol publicat pe portalul http://www.jurnal.md scrie:

Potrivit directorului Centrului SIDA din Chişinău, Ştefan Gheorghiţă, virusul HIV şi maladia SIDA devin pe an ce trece o problemă tot mai mare pentru R. Moldova. Dacă acum 10 ani numărul acestora era de doar câteva sute, în anul 2007 acesta a ajuns până la 4131. Iar în primele luni ale anului curent, au fost inregistrate cu circa 45 de persoane mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. Potrivit lui Gheorghiţă, în anul 2007 au fost depistate 713 de cazuri noi de infectare cu HIV, ceea ce este cu 113 cazuri mai mult decât în anul 2006. “Creşte permanent şi numărul cazurilor de infectare printre femei, ceea ce creează premise pentru infectare perinatală. În 2007, au fost depistate 300 de femei gravide purtătoare ale acestui virus. De asemenea, a crescut şi numărul copiilor infectaţi. Acesta a ajuns la circa 40 de cazuri”, a menţionat Gheorghiţă.

Nu crede tot ce ţi se spune

Duminica trecută, când mergeam prin parc spre Piaţa Marii Adunări Naţionale, ca să particip la Acţiunea de Protest „Nu imoralităţii impuse”, am primit de la cineva o broşură pe care era scris „Dance4life”. Soţia mea, după ce a studiat broşura, a spus că nu este altceva decât o altă versiune a broşurii „Stilat, Modern şi Protejat” prin care erau promovate prezervativele şi imoralitatea. Vreau să dau citire unui alineat din broşura „Dance4life”. Pentru că broşura era în limba rusă, voi folosi traducerea proprie. Iată dar ce soluţii le sunt sugerate tinerilor pentru a se proteja de HIV/SIDA:

Vezi cât este de uşor! Dacă doreşti să nu te infectezi cu virusul HIV, pur şi simplu trebuie să nu uiţi să te aperi de riscul posibil. Ca să te protejezi de infectarea cu virusul HIV pe cale sexuală, poţi alege una din cele trei metode: abstinenţa de la relaţii sexuale, să fii credincios (credincioasă) partenerului sau partenerei după ce aţi trecut testul la virusul HIV sau să alegi sexul protejat.

Vreau să atrag atenţia cititorului că în acest paragraf mic nu se spune nimic despre menirea relaţiei sexuale, care este doar pentru soţ şi soţie şi nu se spune despre imoralitate şi consecinţele ei. Chiar dacă a fost menţionată abstinenţa, pe parcursul broşurii aproape că nu se mai vorbeşte despre ea, ci tot accentul este pus pe folosirea prezervativului. Poate oare prezervativul să te protejeze de HIV/SIDA dacă trăieşti în imoralitate?

Nu depăşi limitele sexului protejat

Dumnezeu, care este autorul relaţiei sexuale, a stabilit şi limitele ei – căsătoria. În afara acestor limite nu există sex protejat. Sau poate miile de oameni care se infectează în fiecare zi nu cunosc despre prezervativ? Sau nu au bani pentru prezervativ? Ei cunosc şi au folosit prezervative, dar au ales să practice sexul în afara limitelor protecţiei lui Dumnezeu. Ei practică relaţii sexuale imorale. Şi dacă crede cineva că prezervativul îi va oferi protecţia cea mai sigură după care va putea să practice în continuare imoralitatea, să asculte ce spune Dumnezeu în Sfintele Scripturi:

Să ştiţi dar că Eu sunt Dumnezeu, şi că nu este alt dumnezeu afară de Mine; Eu dau viaţă şi Eu omor, Eu rănesc şi Eu tămăduiesc, şi nimeni nu poate scoate pe cineva din mâna Mea. (Deuteronom 32:39)

Nici un imoral nu va scăpa de pedeapsa lui Dumnezeu

Pandemia HIV/SIDA este o pedeapsă a lui Dumnezeu pentru generaţia imorală de azi. Şi nu-i poate ajuta nimic nici tehnologiile avansate, nici medicina, nici prezervativele, nimic. În loc să se întoarcă la Dumnezeu din toată inima şi să caute Faţa Lui, oamenii caută soluţii pentru a practica mai departe imoralitatea fără să rămână pedepsiţi. Aceasta nu va fi niciodată, pentru că Dumnezeu mai spune:

Căci Îmi ridic mâna spre cer, şi zic: „Cât este de adevărat că trăiesc în veci, atât este de adevărat că atunci când voi ascuţi fulgerul sabiei Mele, şi voi pune mâna să fac judecată, Mă voi răzbuna împotriva potrivnicilor Mei, şi voi pedepsi pe cei ce Mă urăsc; sabia Mea le va înghiţi carnea, şi-Mi voi îmbăta săgeţile de sânge, de sângele celor ucişi şi prinşi, din capetele fruntaşilor vrăjmaşului. (Deuteronom 32:40-42)

Promovarea prezervativului este o crimă

Când profesorul sau un alt matur vine la şcoală şi le propune copiilor, adolescenţilor sau tinerilor prezervative nu face altceva decât să le aprindă interesul pentru relaţii sexuale imorale şi să-i provoace să le practice. Ba chiar de multe ori le dau prezervative şi aceasta este de parcă le-ar da un bilet sau o invitaţie la relaţii sexuale imorale care vor aduce după sine consecinţe grave.

Dumnezeu să le dea discernământ celor ce stau la conducerea ţării, ca să înţeleagă acest mare pericol şi să nu mai promoveze prezervativul în şcoli, ci să-i înveţe pe elevi Cuvântul lui Dumnezeu şi credincioşia în căsătorie.