Cum să nu pierzi lucrurile învățate la tabăra de engleză EFNL 2017?

Ieri s-a încheiat tabăra EFNL 2017, pe care am desfășurat-o la centrul de odihnă PRIETENIA din Coșnița. Am petrecut toți participanții acasă, apoi cu liderii am făcut o analiză și o planificare a lucrului nostru mai departe. Vă invit să citiți mai jos câteva sfaturi pe care le dau participanților taberei EFNL 2017.

Sfaturi pentru participanții la tabăra EFNL 2017

Dacă nu veți exersa și progresa mai departe, veți uita și ceea ce ați învățat

Aici la tabără ați depus un efort foarte mare ca să învățați limba engleză. Liderii voștri spun că ați muncit foarte mult ca să învățați bine. Dacă este așa, posibil ați reușit să învățați cât parcurgeți în mod obișnuit în timp de un an. Este foarte important să păstrați acest nivel, să nu-l pierdeți. Dacă nu veți exersa și progresa mai departe, veți uita și ceea ce ați învățat. De aceea, vă sfătuiesc să asigurați continuitate la ce ați învățat.

Dacă ați învățat limba engleză, luați legătura cu profesorul care v-a învățat în tabără și interesați-vă cum și unde puteți învăța mai departe ca să aveți progres. Cei care au învățat Taekwon-Do, întrebați profesorul în ce grup puteți continua antrenamentele din luna septembrie. La fel și cei care au învățat computere, pot veni la ore la clasa de computere ScripTehInfo ca să învețe mai departe.

Aceasta este foarte important. Dacă ați depus un efort mare să învățați, dar nu asigurați continuitate, atunci acesta poate fi zadarnic. Dacă în localitatea voastră nu aveți posibilitate să continuați să învățați, atunci vă invit să consultați totdeauna site-ul http://www.moldovacrestina.md. Pe acest site totdeauna anunțăm grupele noi care încep, evenimentele, taberele, competițiile pe care le organizăm. Urmăriți site-ul nostru și veți fi la curent cu toate posibilitățile de care puteți beneficia.

Vă invit să vă abonați la pagina mea de facebook

Am deja 5000 de prieteni pe facebook și facebook nu permite mai mult decât atât. Puteți însă bifa acolo funcția URMĂREȘTE sau FOLLOW. Așa veți vedea toate postările pe care le fac. Pe lângă răspunsurile pe care le dau din Biblie pe pagina de facebook, anunț toate evenimentele și noutățile din lucrare. Așa veți putea fi la curent cu toate ca să beneficiați.

Vă îndemn să continuați să studiați Biblia

Aici la tabără ați studiat Biblia. Vă îndemn să continuați. Mergeți la grupe de studiu biblic cu liderii care v-au predat. Dacă nu aveți în localitatea voastră un grup de studiu biblic, vă invit să vă alipiți la grupele de studiu biblic prin skype.

Folosiți tot ce ați învățat la tabără pentru bine

Folosiți tot ce ați învățat pentru binele altor oameni, mai ales cunoștințele din Biblie pe care le-ați aflat. Spuneți și altora, povestiți, explicați ce ați învățat părinților, membrilor de familie, prietenilor, colegilor, pentru că sunt lucruri foarte importante.

Pentru toți cei care au luat decizia să-L urmeze pe Domnul Isus și s-au pocăit

Știu că mulți ați luat decizia aici să-L urmați pe Domnul Isus Hristos. Cred că mai mult de 100 de persoane s-au hotărât să fie adevărați ucenici ai Domnului Isus. Studiați neapărat Biblia de acum înainte. Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă un ucenic al Domnului Isus, un creștin adevărat.

Căutați o biserică adevărată, unde oamenii nu sunt creștini doar cu numele, dar trăiesc tot ce învață Biblia. Alipiți-vă de așa o biserică și căutați să cunoașteți tot mai mult pe Dumnezeu. Dacă locuiți în Chișinău, vă invit la Biserica ”Buna Vestire” pe care o păstoresc. Ne aflăm pe str. Ciocârliei 2/8, sectorul Telecentru din Chișinău. Avem serviciul divin duminica la orele 14:00.

Vă invit la cursurile de cateheză ca să vă pregătiți pentru botez

Din 3 septembrie în fiecare duminică la ora 12:00 începem cursurile de cateheză. Dacă ați devenit ucenici ai Domnului Isus, atunci trebuie să vă botezați după porunca Lui. Veniți să începem pregătirea, dacă sunteți din Chișinău sau din suburbii. Dacă sunteți mai departe, vă oferim posibilitatea să treceți cursul de cateheză prin skype.

Vă invit să vă alipiți echipei noastre

Vă invit să vă alipiți echipei noastre ca să slujiți împreună cu noi. Știu că sunteți mai mulți dornici să vă alipiți echipei noastre, dar pentru aceasta este nevoie de pregătire. Prima pregătire de care puteți beneficia este Festivalul Precept Ministries Moldova 2017. Vine Kay Arthur în Moldova la acest festival și va preda cursul 2 Petru.

Peste o săptămână va începe sesiunea Școlii Timotei,  7 – 19 august, sesiune pentru adolescenții de la 14 la 18 ani. Dacă vreți să vă implicați în lucrarea cu copiii, vă invit să treceți sesiunea pentru învățătorii de studiu biblic pentru copii, care se va desfășura paralel. Ambele sesiuni se vor desfășura la Chișinău.

Dragi participanți, acestea au fost sfaturile. Urmați-le ca să putem sluji împreună lui Dumnezeu. Ținem legătura pe facebook până ne vom vedea iar față în față.

Acest mesaj îl puteți asculta și în format video: