Cum să le spui despre Hristos prietenilor de pe Odnoklasniki.ru (10 sfaturi)

 

Odnoklasniki-ru este o rețea sociala pe Internet creată special pentru cei ce doresc să-și găsească prietenii de școală sau de facultate și oferă foarte multe opțiuni în această privință. Am fost surprins după ce mi-am deschis și eu un cont aici și am fost găsit de către vechii mei prieteni de școală și de facultate. Tocmai atunci am văzut ce posibilități oferă această rețea pentru a le spune prietenilor vechi despre mântuirea care este în Isus Hristos.

10 sfaturi utile

Deja am predat și un seminar în acest sens, iar în acest articol vreau să prezint 10 lucruri importante care vor ajuta pe creștini să le vestească pe Hristos prietenilor.

 1. Deschide un cont în această rețea. Fără să ai un cont, nu poți avea acces la toate posibilitățile oferite de rețea. În același timp, contul tău va sluji pentru ca să poți fi identificat și găsit de prietenii tăi.
 2. Pune o poză relevantă. La deschiderea contului ți se va solicita să pui o poză personală ca să poți fi recunoscut de cei care te vor căuta în această rețea. Alege o poză clară și pune astfel ca să ți se vadă cât mai bine și mai clar fața. Altfel, nu vei putea fi recunoscut de oamenii care te vor căuta.
 3. Scrie-le prietenilor care te contactează și spune-le despre întoarcerea ta la Domnul și cum s-a schimbat viața ta de atunci. Este bine să ai scrisă mărturia personală ca să o poți trimite oamenilor, dar și mai bine este să o plasezi pe un blog personal și astfel să le poți da link la ea prietenilor.
 4. Dacă biserica ta are o pagină de Internet și dacă sunt publicate acolo predicile în format scris, audio sau video, dă-le prietenilor link la predica pe care ai ascultat-o duminica trecută, sau la orice altă predică ascultată anterior.
 5. Când citești un articol creștin interesant de pe bloguri ca acesta, copie link-ul articolului și trimite-l prietenilor de pe Odnoklasniki.ru recomandându-le și lor să citească.
 6. Invită prietenii tăi la serviciul divin al bisericii din care faci parte.
 7. Organizează o întâlnire cu colegii pe care i-ai găsit pe Odnoklasniki.ru și cu prilejul acestei întâlniri poți să le spui la toți odată despre întoarcerea ta la Dumnezeu.
 8. Formează o grupă de studiu biblic și invită pe prietenii tăi de pe Odnoklasniki.ru care locuiesc în aceeași localitate cu tine ca să studiați Biblia împreună.
 9. Contactează totdeauna oameni noi. Când deschizi profilul unui prieten de al tău, vezi și cine sunt prietenii lui pentru că vei găsi cu siguranță acolo prieteni care vă sunt comuni. Spune-le și la acei oameni despre credința ta în Domnul Isus.
 10. Folosește opțiunea de căutare de pe Odnoklasniki.ru ca să-ți găsești colegii, prietenii, sătenii și să le spui despre Hristos.

Păzește-te de pericole

Există și anumite pericole în legătură cu utilizarea rețelei Odnoklasniki.ru:

 1. Într-un timp se pornise vorbă că autoritățile din Rusia ar fi gândit să închidă această rețea pe motiv că au început să fie multe divorțuri cauzate de faptul că se întâlneau colegii de altă dată pe acest site și intrau în relații amoroase, astfel ajungând să divorțeze.
 2. Un alt pericol este că unii oameni încep să-și petreacă aproape tot timpul pe Odnoklasniki.ru și astfel devin dependență până acolo că nu-și mai îndeplinesc bine celelalte responsabilități pe care le au. Nu da voie să se întâmple aceasta.
 3. Pune un timp aparte pentru ați contacta prietenii și nu depăși acest timp. Eu mi-am pus pentru aceasta o oră odată în săptămână. Atunci vin să-mi verific contul, să văd cine și ce mi-au scris, să le răspund prietenilor căutând cum să-i vestesc fiecărui mai bine mesajul Domnului nostru Isus Hristos.

Invit cititorul să adauge sfaturile și experiențele lui pentru o mai bună folosire a acestei rețele în vederea vestirii lui Hristos.