Cum să fii o epistolă vie a lui Hristos pe Facebook? (5 sfaturi)

În timp ce priveam fluxul de știri pe profilul meu de Facebook, am fost motivat să scriu acest articol ca să dau câteva sfaturi prietenilor mei, creștinilor bisericii „Buna Vestirea” pe care o păstoresc și tuturor celor care Îl iubesc pe Domnul Isus și Împărăția Cerurilor. 

 

1. Este vizibil Hristos pe contul tău de Facebook?

Deschideți contul vostru personal, priviți cu atenție, dar puneți-vă în rolul prietenilor voștri și al oamenilor care îl deschid. Ce credeți că văd ei prima dată când deschid acest cont? Pozele, mesajele, LIKE-urile și SHARE-urile pe care le faceți despre cine și despre ce vorbesc cel mai mult? Persoana voastra este în evidență? Sau alte persoane? Sau poate fi văzut Domnul Isus Hristos și Împărăția Lui? Apostolul Pavel a spus că pentru el viața este Hristos și așa trebuie să fie la fiecare creștin. Profilul de pe Facebook reflectă foarte bine gândirea noastră, pasiunile și interesele. Vezi bine și dacă nu este Hristos pe profilul tău, s-ar putea ca și în viața ta Hristos nici pe departe să nu fie pe primul loc și aceasta te descalifică ca și creștin. Ascultă sfatul meu bun și chiar acum fă o pauză în citirea acestui articol, ia o foaie și un creion, apoi studiază profilul tău și vezi cât de mult este prezent Hristos. Apoi, întoarce-te să citești mai departe acest articol. 

 

2. Ai tu opinie și personalitate?

Este bine să postezi versete din Biblie sau lucrurile pe care le spun alții sau le-ai citit în cărți. Dar prietenii tăi din rețeaua de socializare așteaptă să vadă ce crezi tu, care este opinia ta. De aceea, ori de câte ori faci o postare, scrie și opinia ta. Dacă recomanzi un articol, o predică, o carte, un manual de studiu inductiv, orice ai recomanda, scrie de ce anume recomanzi, cum te-a ajutat pe tine sau dacă faci o avertizare cu privire la o erezie sau pericol, tot așa, scrie de ce crezi tu așa. Când pui LIKE deja este clar că ți-a plăcut un lucru și prin aceasta îl recomanzi, dar când faci SHARE, neapărat pune și opinia ta, mesajul tău cu privire la ceea ce dorești să împărtășești cu alții, căci aceasta înseamnă SHARE. 

 

3. Nu promova non-valori sau lucruri care contrazic mesajul Evangheliei.

Poate ți-au dat la școală să citești o carte. Înainte să postezi și să recomanzi altora cartea, gândește-te dacă chiar este potrivit cu mesajul Domnului nostri Isus Hristos. Tot așa și cu privire la filme, reviste și orice alții promovează. Fii sigur că promovezi lucruri de valoare și care pot aduce zidire sufletească. 

 

4. Nu te arăta ca un om de nimic și prost.

Unii tineri și tinere văd că des plasează poze a căror mesaj arată că ei sunt numai în distracții și încă unele vulgare sau cu totul copilărești. Dacă plasezi doar poze de acestea,  ce imagine le creezi oamenilor despre tine? Scriptura spune: 

 

Purtaţi-vă cu înţelepciune faţă de cei de afară; răscumpăraţi vremea. Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia. (Coloseni 4:5-6

 

Cei de afară sunt cei necredincioși, căci ei sunt cei din afara Bisericii și dacă tot pui lucruri de nimic, doar distracții, ce vor înțelege ei din toate acestea? Că a fi creștin înseamnă să fii totdeauna în distracții și să te prostești? Arată purtarea ta a fi cu înțelepciune? Mesajele, pozele, LIKE și SHARE sunt vorbirea ta pe Facebook și ele trebuie totdeauna să fie cu har, drese cu sare, ca să știi cum trebuie să răspunzi fiecăruia și să-i îndrepți pe oameni spre Hristos. 

 

Am văzut de câteva ori cum băieții au făcut niște poze în așa hal, că dacă le privesc cei de afară, ar putea să-i creadă a fi homosexuali. 

 

5. Nu face din Facebook oglinda ta.

Unele persoane, mai ales fete, foarte des postează pozele lor personale. Aceasta arată așa de parcă a ieșit undeva la discotecă sau la hora satului ca să se arate lumii (ca să nu zic flăcăilor de însurat) sau narcisism înaintea oglinzii. Scriptura ne îndeamnă să lăsăm slava lui Isus Hristos să se arate în noi și pe aceasta să o reflectăm. Iar aceasta nu se vede în pozele personale exagerate de frecvent publicate pe Facebook, ci în fapte izvorâte din credință cum a spus și Domnul Isus: 

 

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 5:16

 

Dumnezeu să ne binecuvânteze ca să-L reflectăm pe Hristos prin tot ce publicăm, privim, recomandăm și apreciem în rețelele de socializare.