Cum să conduci studiul biblic la centrul de reabilitare? (sfaturi pentru învățători)

Mă aflu în orașul Ekaterinburg unde predau sesiunea “Cum să studiezi un subiect dificil în Biblie” din cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv din acest oraș. Printre studenți este și Ala Lapina, coordonatoarea centrului de reabilitare “Loza”. 


 
Una din lucrările practice pe care trebuie să le îndeplinească fiecare student al acestui Institut este să predea cursul studiat la sesiune la cel puțin 5 persoane și apoi să aducă manualele lor la control când vine la următoarea sesiune. Ala nu știe cum să facă, pentru că la centrul de reabilitare oamenii vin și pleacă și nu reușește să parcurgă cu ei un curs în întregime. 
 
Am sfătuit-o pe Ala să ia mai multe manuale ca să aibă și pentru rezervă și să înceapă a completa cu reabilitanții câte o oră dimineața și o oră seara în manualul de studiu biblic  pe care îl trece la sesiune. Nu va trebui să le lase reabilitanților manualele, ci să le păstreze la ea în clasă și dacă unul pleacă și vine altul să continue de unde s-a oprit persoana care  a studiat până la ea. În felul acesta va putea să adune cinci manuale completate de la mai multe persoane și profesorul va putea să înțeleagă și să aprecieze cum a fost calitatea predării Alei. 
 
Dacă va pune la nivelul cel mai serios calitatea predării Sfintelor Scripturi, rezultatele spirituale în viața reabilitanților nu vor întârzia și din rândul lor oamenii se vor pocăi, vor scăpa de robia patimilor în care au fost prinși, se vor boteza, se vor alipi bisericii și chiar vor crește lucrători care o vor putea ajuta în această lucrare importantă. 
 
Am mai sfătuit-o pe Ala să aibă diferite manuale de studiu biblic inductiv la centru așa ca la plecarea de la centru să le poată da reabilitanților suficiente materiale ca să continue studierea Sfintelor Scripturi. 
 
Am îndemnat pe toți studenții veniți la sesiune să ia cărți de vizită cu informațiile de contact ale sorei Ala și să le dea tuturor oamenilor când interacționează cu ei, căci în orașul lor sunt mulți robiți de patima drogurilor și a alcoolismului. 

 
Am luat și eu cu mine mai multe carduri și când am intrat la magazin am dat lucrătorilor de acolo. Unul din ei a spus că el personal are nevoie să meargă la acest centru.  
 
Dumnezeu să ne ajute să aducem lumina Evangheliei în viața tuturor oamenilor care încă nu-L cunosc pe Hristos și să facem din ei ucenici ai Lui.