Cum pierzi o zi dintr-o săptămână

Multe activități sunt o pierdere de timp și nu o investiție. Noi dorim să facem ceva bun cu timpul nostru și ne pare rău de tot ce nu am făcut, în special la sfârșit de an. 

 

Nu doresc să discut despre posibilități, ci despre un obicei „neînsemnat” care ne fură o zi sau două dintr-o săptămână. Foarte mulți pierd timp, pierd zile pe care nu le pot recupera, pierd, deși cred că e timp cu folos. 
Psalmistul a afirmat: „Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!” (Psalmul 90:12). Deci, cei care nu își numără bine zilele nu au o inimă înțeleaptă, ba chiar se înșeală singuri.
Iată cum se pierde o zi din săptămână:

O zi de activitate reprezintă 16-17 ore, deoarece restul 7-8 ore reprezintă somnul.
Unii au un obicei de a viziona în fiecare seară câte un film și de a vizita rețelele de socializare. Iată ce rezultă de aici:    

– un film în fiecare seară presupune 1,5 -2 ore zilnic. Săptămânal sunt 9,5-14 ore.
– pe rețelele de socializare majoritatea petrec minim 30 min doar pentru „a urmări prietenii”. De obicei, cele 30 minute se transformă ușor într- o oră. Îmi permit să iau timpul minim petrecut. 30 minute zilnic care se transformă în 3,5 ore săptămânal. De ce petrecem ușor atât de mult timp? Majoritatea vizitează rețelele de socializare dimineața, înainte de lucru sau școală și apoi după serviciu sau în timpul lui ca să termine ziua cu discuții pe aceste rețele. Deci, cu rețelele de socializare omul petrece 3,5-7 ore săptămânal. Am auzit și despre persoane care petrec între 4 și 6 ore zilnic.

Sumarul: Zilnic sunt investite greșit între 2 și 3 ore. Săptămânal dispar 14- 21 ore din viața noastră. În medie reprezintă 17,5 ore.
Nu neg că unii activează cu folos pe rețele de socializare, dar dacă cineva ar analiza sincer timpul petrecut pe net, ar reuși să confirme aceste cifre.
   În fiecare  săptămână pierzi o zi, în fiecare lună pierzi 4 zile. În fiecare an pierzi 48 de zile (mai mult de o lună și jumătate) sau 912,5 ore!!

Iată alte calcule:

–  ca să citești toată Biblia timp de un an îți trebuie 72 de ore
–  dacă ești la gimnaziu, faci 72 de ore academice timp de un an de : chimie, geografie, fizică, informatică și 102 de matematică,
– ai nevoie de 48 -96 ore de antrenament pentru a învăța un nivel în taekwon-do,
-ai nevoie de a te pregăti maxim 3 ore pe zi pentru a fi eminent,
– dacă citești 30 minute pe zi, poți să citești între 40 și 50 cărți timp de un an,
-pentru a completa un manual de studiu biblic ai nevoie de 3 ore pe săptămână.

Tu hotărăști ce faci cu timpul tău!