Cui servesc certurile de partid

Ast liderul Partidului Democratic,Dumitru Diacov, a organizat o conferință de presă, unde și-a expus poziția referitor la ieșirea din PD.a lui Vladimir Filat.Din startul acestei conferințe domnul Diacov, a părut vizibil iritat, de tot ce afirmase doar cu o zi înainte Filat.
din primul minut a inceput sa atace acid cu critici la gestul făcut de copilul răsfațat al partidului democratic. După spusele domnului Diacov , problemele în acest partid vor deveni mai puține deoarece, nu mai este cine să le facă, și aici evident că se referea la Vlad Filat.Supărarea cea mare a liderului democratic a fost că acest turist politic făcea jocuri politice la spate împreuna cu consilierul presidențial Marc Tcaciuc. Întrebat de jurnaliști la ce jocuri politice se referă , domnul Diacov nu a venit cu un raspuns elocvent, dar a lăsat sa se înțeleagă ,ca Vladimir Filat pretindea la o poziție mai înaltă in rîndul partidului, și că în ultimul timp i se permitea mai multe decît altor membri ai acestui partid. cum după spusele lui Diacov l-a purtat pe brațe ,evident nu a putut accepta ca Filat sa facă așa jocuri după culise.Tot o dată referitor la presupusa contribuție financiară a adusă de Filat, domnul Diacov spune că în ultimii ani ea a fost una simbolică, și că „œchiar dacă a contribuit cu ceva bani, imediat șantaja cu acești bani partidul.
Ieri Vladimir Filat a spus ca îi pare rau ca nu a ieșit mai devreme din rîndul acestui partid , că ast domnul Diacov , să regrete că nu l-a exclus el mai devreme.Iar partidul său a avut foarte mult de suferit din cauza ex-democratului Filat. acum partidul democratic se va afla într-o ascensiune de neoprit. Întrebarea mea este in ce directie va fi aceasta ascensiune? Dar să lăsam ca timpul să le așeze pe toate.
Acuze au mai fost aduse si felul cum a candidat la funcția de primar general Vladimir Filat.După spusele lui Diacov , inițial trebuia sa fie inaintată candidature lui Ion Păduraru , însă Filat , s-a arătat interesat să candideze ,”œca să iși mai spele unele păcate”?, care in opinia lui Diacov , sunt multe, și cum partidul nu are bani suficienți pentru a sponsoriza un candidat l-a lăsat pe Filat sa candideze, deoarece „œacesta are bani suficienți.O compătimire deosebită a aratat liderul formațiunii democratice partidelor care vor colabora cu viitorul proectul politic anunțat de Filat.
Unul din liderii de tineret a acestui partid , Victor Zubcu , a afirmat ca Filat nu a atras destula atenție aripii tinere a democraților. este cunoscut faptul ca anume aripa tînară a acestui partid sunt susținatorii frenetici ai organizației ”Gender-DocM”, a aparut intrebarea daca Filat nu a parasit fracțiunea și din acest considerent .Victor Zubcu a menționat , ca unii din liderii de tineret , într-adevar îi susțin , dar nu au ce face căci sunt presați de Uniunea Europeană.
Apostolul Pavel menționează în epistola catre Galateni (16-21) că …umblați cîrmuiți de Duhul , și nu împliniți poftele firii pămintești și faptele firii pămintești sunt cunoscute ,și sunt acestea, închinarea la idoli , vrăjitoria vrajbile,certurile , zavistile, mîniile , neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide 
Să ne ajute Dumnezeu să ne dea multă înțelepciune în aceste vremuri și ca noi creștinii să fim mereu calauziți de fapte bune și nu de certuri care apar tot mai des.Iar un partid care va susține non-valori și imoralitea , va avea starea acestui partid democratic atunci apare întrebarea, cui servesc certurile de partid ?

Radu Blendarencu