Critica populației pentru Moldova

În ultima perioadă tot mai des și mai des întîlnesc persoane care sunt nemulțumite de traiul pe care îl au aici în Moldova. Nu mai auzi cuvinte de laudă la adresa țării noastre, miniștri și cei de la conducere. Critica este pe limba fiecărui om de pe stradă, iar uneori acestea ajung chiar și la înjurături. Toți au tendința de a compara Moldova cu țările europene sau cele din fosta Uniune Sovietică. Fiecare are multe cerințe de la stat, dar puțini din cetățeni împlinesc cu adevărat obligațiunile față de stat. Nu pot să spun că statul își împlinește deplin obligațiunile față de cetățeni, dar în măsura posibilităților o face. 

De ce să te nemulțumești de ceea ce ai? Chiar dacă nu este nivelul de trai unul cel mai înalt, dar nu este nici cel mai rău, gîndindu-te la alte țări care sunt mult mai sărace și cu un nivel de trai inferior, cetățenii nu sunt așa de nemulțumiți. Mă gîndeam odată ce-ar fi dacă oamenii ar privi cu alți ochi la cele întîmplate? Fiind mai optimiști, astfel viața lor nu ar părea un coșmar așa cum o descriu ei. O dată ce te mulțumești cu ceea ce ai, Dumnezeu îți va da mai multe, iar viața, care odată ți s-a părut coșmar, după va fi una mai bună. 

E greu să schimbi ideile întocmite deja în mintea oamenilor, însă nici nu e tîrziu. Vreau ca populația noastră să înțeleagă că nu este cel mai important materialismul pe fața pămîntului, ci relația pe care o ai cu Dumnezeu și o dată ce ai o relație frumoasă cu Cel de sus, lucrurile lumești deja îți par o nimica, ceea ce deja lucrează spre o altă mentalitate. M-aș bucura mult ca oamenii noștri să nu privească așa de negativ toate lucrurile, ci mai pozitiv, optimist și toate lucrurile să le primească cu dragoste în orice situație a vieții.