Crima din satul Fundul Galbenei. Motivul – gelozia.

Un caz înspăimântător a zguduit săptămâna aceasta atenția publică. Un bărbat în vârstă de 28 de ani și-a omorât logodnica în vârstă de 23 de ani, după care s-a sinucis. Totul s-a întâmplat într-o gospodărie din satul Fundul Galbenei, raionul Hâncești. Între cei doi s-ar fi iscat o ceartă, în urma căreia bărbatul a tras în victimă cu o armă pe care o deținea legal. Din spusele localnicilor, motivul conflictului ar fi fost gelozia. Cei doi se pregăteau să se căsătorească. 

 

Tatăl fetei era acasă în acel moment, dar ar fi părăsit încăperea de frica ca să nu fie ucis de bărbatul înfuriat. Din spusele localnicilor cuplu era exemplar și nu a avut careva devieri de comportament. Ana Fantaziu tocmai finalizase colegiul de medicină și intrase la primul an de facultate la Universitatea de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițeanu” din Chișinău. Ea lucra asistentă medicală.

 

Nu știu dacă gelozia a stat la baza conflictului dintre acești doi tineri, dar nu îmi pot explica ce altceva l-a făcut pe bărbat să recurgă la crimă. Este groaznic să te lași stăpânit de gelozie, pentru că este o emoție foarte puternică pe care un om cu greu o poate stăpâni. Iată ce spune Biblia despre gelozie:

 

“Căci gelozia înfurie pe un bărbat, și n-are milă în ziua răzbunării; nu se uită la niciun preț de răscumpărare, și nu se lasă înduplecat nici chiar de cel mai mare dar.” Proverbe 6:34-35

 

Gelozia nu poate justifica răzbunarea. Omul nu este în drept să ia viața cuiva și chiar propria viață. Mă întreb ce este acum cu viața părinților acestor tineri. Sunt total distruși. Se pregăteau de nuntă, își vedeau copiii împliniți și așteptau nepoți de la ei. Acum însă totul este spulberat pentru ei, sunt într-o disperare pe care numai ei o simt. Domnul să le mângâie inima și să le deschidă inima pentru Evanghelie și să poată căpăta vindecare pentru sufletele lor. Niciodată nu știi când ți se poate întrerupe viața și trebuie să ne grăbim să ne împăcăm cu Dumnezeu prin Domnul Isus.

Dacă ești o persoană geloasă sau ești victima unor gelozii, aici poți primi mai multă lumină din perspectiva biblică cu privire la gelozie. Ce faci cu gelozia între soți? (moldovacrestina.md)