Ce să facă creștinii când statul le ia copiii?

Întrebare:  

Pace! Văd foarte des zilele acestea pe rețelele de socializare cum niște copii au fost luați de la părinți în Norvegia. Aș vrea să ne spuneți cum ar trebui să acționeze un creștin în astfel de situații? 

 

Da, cu toții urmărim desfășurarea evenimentelor cu privire la cei 5 copii ai familiei Bodnariu care au fost luați de statul norvegian și ne rugăm cu toții ca să fie întorși copiii cât mai curând părinților. Este greu să ne închipuim ce simt părinții și prin ce trec ei acum. Unul din cei 5 copiii este sugar și are vârsta de doar 3 luni. Mamei i-a fost permis să-l vadă doar pe cel mic și doar de două ori, după ce au fost luați la data de 16 noiembrie. 

 

 

Ce să facă părinții? 

Noi, ucenicii lui Isus Hristos, căutăm totdeauna să știm și să facem ceea ce suntem învățați în Sfintele Scripturi. Și pentru o situație ca și aceasta se potrivesc următoarele cuvinte spuse de apostolul Pavel creștinilor din orașul Filipi: 

 

Blândeţea voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape. Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.(Filipeni 4:5-7) 

 

Nici nu mă îndoiesc că Marius și Ruth Bodnariu petrec acum zi și noapte în rugăciune pentru copiii lor și postesc. Poate le vine mai greu să nu se îngrijoreze cu privire la finalul acestei situații extrem de dificile care a intervenit în viața lor. Domnul să le ajute să nu se îngrijoreze, ci cu credință în inimă să aștepte cum va lucra Dumnezeu. În același timp, așteptarea lor trebuie să fie activă, adică să facă tot ce ține de ei, căci Domnul Isus a spus astfel: 

 

Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide. Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră? Sau, dacă-i cere un peşte, să-i dea un şarpe? Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! (Matei 7:7-11) 

 

Domnul să-i ajute pe părinți să vegheze în rugăciune și să facă apoi tot ce ține de ei, ceea ce și vedem că fac. Este foarte bine că au semnalat peste tot unde a fost posibil și că ne țin la curent pe toți cu desfășurarea situației. Bine fac că ne împărtășesc despre desfășurarea evenimentelor și că au apelat la rugăciunile tuturor sfinților de pretutindeni, căci chiar și apostolul Pavel totdeauna apela la rugăciunile sfinților. 

 

Ce să facem noi? 

Este de admirat felul cum creștinii din România și din diaspora română s-au mobilizat toți și că au intervenit în apărarea acestei familii și jurnaliștii și politicienii și mulți, mulți oameni. Este foarte important să fim solidari cu acești oameni și cred că trebuie să fie o nevoie de rugăciune acum în toate bisericile care află despre această problemă. În România, la 19 decembrie va fi desfășurat un protest la ambasada Norvegiei prin care să se ceară întoarcerea acestor copii. Cred că este binevenit un astfel de protest și în Republica Moldova și în toate țările unde sunt oameni care doresc să ajute familia Bodnariu ca să le fie întorși copiii. Să continuăm a ne ruga cu toții pentru întoarcerea copiilor în familia Bodnariu. 

 

http://newsnetcrestin.blogspot.ro/2015/12/protest-la-ambasada-norvegiei-din.html