Un creștin afgan a fost eliberat din închisoare și evacuat din țară

O organizație a drepturilor omului a aflat că Shoaib Assadullah, un creștin afgan, care a fost întemnițat timp de 5 luni și amenințat cu execuția pentru că s-a convertit la creștinism, a fost eliberat din închisoare la sfârșitul lui martie și a fost evacuat recent din Afganistan.

Potrivit cu International Christian Concern,  Assadullah a fost arestat la 21 octombrie, pentru că a dat o Biblie unui bărbat, care l-a declarat la poliție mai târziu.

La 11 martie, fiind închis, Assadullah a scris un raport: „Aici sunt sub o mare presiune emoțională. Pe lângă faptul că sunt amenințat cu sentința la moarte, zilnic sunt supus insultelor, blestemelor și acuzațiilor. Iar alți condamnați și  gardienii închisorii mă obligă să fac diferite lucruri pentru ei, doar pentru că credința mea este diferită de a lor.”

ICC au spus că luni întregi de diplomație internațională agresivă au dus, într-un final, la eliberarea pe cauțiune a lui Assadullah. Totuși, autoritățile i-au ordonat lui Assadullah să nu părăsească țara. Cu toate acestea, la 14 aprilie, ICC au aflat că Assadullah a primit pașaportul și a fost în stare să plece din Afganistan.

”Plecarea lui Assadullah din țară este o mare bucurie pentru noi,” au spus cei de la ICC, ”pentru că viața lui era în mare pericol. Totodată, ne arătăm îngrijorați de alți convertiți, care acum sunt condamnați la moarte, pentru că au reușit să plece din țară, dar li s-a refuzat azilul în India și, astfel, au fost deportați înapoi în Afganistan. Avem de dus încă o mare luptă pentru ca autoritățile afgane să recunoască libertatea religioasă a creștinilor.”

Să ne rugam pentru creștinii din Afganistan!

Cu referire la: Christian Today