Copiii – viitorul societății

Acum câțiva ani, în școlile publice, a fost introdusă disciplina opțională „Religie” și există două curricule: Ortodoxă și cea Evanghelică. Nu cunosc prea mult cum sunt predate lecțiile după curricula ortodoxă, însă lecțiile de religie după curricula evanghelică oferă elevului o posibiliatate unică de a studia Cuvântul lui Dumnezeu după metoda inductivă. Cu privire la acest subiect și-a expus părerea o profesoară dintr-o școală publică.

Liuba Jacotă, profesoară la Liceul Teoretic ”Nicolae Sulac”

„În primul rând, noi, profesorii avem obligația să-i învățăm pe copii care sunt adevăratele valori și acestea pot fi găsite doar în Sfintele Scripturi. La această vârstă copiii își formează convingerile, care le vor păstra pe tot parcursul vieții.

Este bine ca noi să-i învățăm despre existența lui Dumnezeu și felul Lui minunat de a se îngriji de noi prin dragostea Sa mare. Cunoscînd pe Dumnezeu ei pot să se încreadă în El și să apeleze la El atunci cînd apar diferite probleme în familie, probleme în relații. Aici ei învață cum să se releaționeze frumos unii cu alții și cum pot avea o reușită mai bună la școală. Scriptura le zidește un caracter intergru, de care este mare lipsă acum în societatea noastră.

Consider că o astfel de disciplină trebuie să fie obligatorie în fiecare instituție de învățământ, să se studieze Biblia și nu alte culte religioase, care într-adevăr să-i ajute pe ei să fie niște creștini adevărați, nu doar niște oameni informați în acest domeniu”.

Am participat și eu la aceste ore de religie și am învățat multe adevăruri care lucrează spre zidirea unui caracter frumos la copil. Aici eu am învățat că Dumnezeu este Acel care ne dă încercări ca prin ele noi să trecem biruitori. Mulțumesc profesorilor, care au făcut acest efort și au venit să mă învețe.

Copiii sunt viitoarea generație, care vor schimba societatea noastră. Trebuie să investim în ei valori morale, ca ei să se conducă după aceste învățături. Invit toți elevii să participe la aceste ore, pentru că ele vor lucra schimbare în ei.