Este păcat dacă nu ai întreprins nimic când ştiai că o femeie îşi înşela bărbatul şi acum au ajuns să divorţeze?

Întrebare:

Am o întrebare care mă macină foarte tare: dacă eu știam o fată ce era căsătorită și plecată din țară fără soțul ei și acolo se întâlnea cu alt bărbat, iar eu am tăcut din gură și nu am spus nimănui și acea fată a mers mult mai departe încât a ajuns să se culce cu acel bărbat și să se ajungă la divorț cu sotul ei, este păcat și pentru mine?

 

Este păcat dacă nu ai întreprins nimic când ştiai că o femeie îşi înşela bărbatul şi acum au ajuns să divorţeze?

Da, este păcat şi mare păcat. Trebuie să intervii şi să faci aşa cum ne învaţă Scriptura.

Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te şi mustră-l între tine şi el singur. Dacă te ascultă, ai câştigat pe fratele tău. Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori. Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l bisericii; şi, dacă nu vrea să asculte nici de biserică, să fie pentru tine ca un păgân şi ca un vameş. (Matei 18:15-17)

Trebuia să mergi să o confrunţi pe ea atunci când ai aflat că a început să cocheteze cu acel bărbat. Dacă avea să te asculte, o salvai pe acea femeie de la păcatul în care a căzut ea şi salvai şi căsătoria lor. Dacă nu te asculta, trebuia să mergi să-i spui şi soţului ei ca el să întreprindă ce se putea ca să fie oprit acel rău. Acum însă îmi dau seama că nu mai poţi face nimic având în vedere unde s-a ajuns. Dar, poate totuşi se poate ceva de făcut. Vezi ce se poate. Cred că este corect să mergi la acea femeie şi să-i recunoşti că ai păcătuit şi faţă de ea când ai cunoscut şi nu ai venit să o confrunţi. Poate acum este bine să o îndemni să se pocăiască ea de păcatul în care trăieşte, să meargă să-şi ceară iertare de la soţ şi să-şi refacă familia.

Domnul să te ajute să iei învăţătură şi să nu mai laşi nici odată pe fratele sau sora ta să cadă în păcat şi tu să nu întreprinzi nimic.