Condamn comportamentul deputaţilor Belostecinic şi Petrenco

Astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului, deputatul PLDM, actualul rector al ASEM, Grigore Belostecinic, l-a tras de ureche pe deputatul comunist şi fostul lui student, Grigore Petrenco. Gîlceava a aparut din cauza unui proiect de lege, care prevede mărirea numarului de studenţi în senatele studenţesti din universităţi.

Personal, condamn comportamentul ambilor deputaţi, dar mai ales pe al lui Belostecinic, ca fiind iniţiator al conflictului. Consider că gestul lui, din plenul Parlamentului, a fost unul foarte urît, lipsit de cultură şi nepotrivit unui reprezentant de rang înalt din domeniul educaţiei. Ce exemplu le aduce el profesorilor şi întregei societăţi prin fapta lui? La fel, reacţia lui Petrenco, îmi vorbeşte despre multe. Cum putea el să întindă mîna la o persoană, care este cu 20 de ani mai în vîrstă decît el? Ce lipsă de respect faţă de cei maturi! Dacă un deputat îşi permite să facă una ca asta, atunci la ce ne putem aştepta din partea elevilor în raport cu profesorii lor?

Eu consider că aceşti doi deputaţi trebuie traşi la răspundere disciplinară pentru comportamentul neadecvat în timpul şedinţei publice a Legislativului.

Sursa video: euscatel