Trebuie să te abţii până la căsătorie dacă aţi început deja să întreţineţi relaţii sexuale cu persoana care intenţionaţi să vă căsătoriţi?

Întrebare:

Odată ce am fost de două ori împreună cu el, cum e mai bine acum? Să ne abținem de la relaţii sexuale până ne căsătorim? Suntem de un an împreună şi mai avem minim trei ani până termin facultatea. El crede că Dumnezeu ne-a dat deja acordul Lui, din moment ce iubirea noastră este sinceră şi nu ne înşelăm. Eu i-am explicat că noi ne-am dat acordul singuri, fără El, pentru că nu ne-am cununat ca să putem lua liniștiți ce ne aparține si nu pe ascuns. Aș vrea niște sfaturi care să ne ajute pe amândoi de acum înainte.

Trebuie să te abţii până la căsătorie dacă aţi început deja să întreţineţi relaţii sexuale cu persoana care intenţionaţi să vă căsătoriţi?

Relaţiile sexuale sunt îngăduite de Dumnezeu doar în căsătorie

Ai zis drept când i-ai explicat prietenului tău că v-aţi luat singuri acordul, fără Dumnezeu şi că aţi furat ceea ce El a pregătit să vă dea la vremea potrivită şi în mod legal, prin căsătorie. Cununia este încheierea legământului căsătoriei. Dumnezeu a creat relaţia sexuală şi unicul cadru legal pentru ea este căsătoria între un bărbat şi o femeie, între soţ şi soţia lui. Acesta este unul din primele adevăruri prezentate de Dumnezeu în Biblie:

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. (Geneza 2:24)

Orice relaţie sexuală în afara căsătoriei este păcătoasă

În Epistola către Evrei Dumnezeu spune:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Prin faptul că aţi început să întreţineţi relaţii sexuale nefiind căsătoriţi, voi aţi necinstit şi aţi spurcat patul vostru, adică relaţia voastră conjugală de viitor şi aţi atras judecata lui Dumnezeu asupra voastră. Să continuaţi a întreţine relaţii sexuale fără să fiţi cununaţi înseamnă să insistaţi în curvia voastră şi, astfel, să necinstiţi în continuare căsătoria voastră şi căsătoria ca şi instituţie divină.

Să vă feriţi de curvie

Dumnezeu îndeamnă toţi creştinii astfel:

Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie; fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste, nu în aprinderea poftei, ca Neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu. (1 Tesaloniceni 4:3-5)

Nu este o scuză pentru curvie nici faptul că vă cunoaşteţi de un an şi nici că mai ai încă trei ani până la absolvirea facultăţii. Dacă aveţi frică de Dumnezeu si dacă vă pasă de viitorul căsătoriei şi copiilor voştri, atunci trebuie să încetaţi a mai întreţine relaţii sexuale până la căsătorie. Este alegerea voastră să vă căsătoriţi acum sau să aşteptaţi până absolveşti facultatea. Numai feriţi-vă de curvie. Aşa să vă ajute Dumnezeu.