Concert de jazz la Chișinău: Walle Larrson și Mark Oselski. 27 martie, Filarmonica Națională

Walle Larsson este un saxofonist canadian, care momentan locuiește în California, SUA. Are șase albume solo și două hit-uri în top 20 cele mai bune piese Smooth Jazz. Ultimul său album, “Songs of Faith” a fost publicat pe 3 Octombrie, 2018. Larsson a cântat alături de mari personalități ale jazz-ului precum Tony Bennett, Mel Torme, Dave Koz, Jeff Lorber și Richard Elliot. Pe lângă concerte, Walle este gazda unui radio-show din Canada de mai bine de zece ani. A fost, deasemenea, producătorul celei mai lungi serii live de smooth jazz din Canada.

Mark Oselski este un pianist și producător muzical din Chișinău, Republica Moldova. Crescând cu muzica clasică concomitent cu cea bisericească protestantă, a dezvoltat o pasiune pentru artă și a urmat o carieră în domeniu, studiind la Academia de Muzică din Chișinău și apoi obținând un masterat în Jazz. A început să cânte jazz încă la liceu, iar la 19 ani a înregistrat primul său album „Rancho Moldova”. Mark a fost implicat în multiple proiecte muzicale, cele mai importante fiind “Alex Calancea Band” iar acum “Not an idol”, alături de care lucreză în prezent la al patrulea album. Simțind o chemare în sfera muzicii creștine și aducând cu el o vastă experiență în domeniu, caută să ofere numai cea mai înaltă calitate unui Dumnezeu care merită ce e mai bun, îndemnând prin exemplu personal ca și alții să facă la fel.

Larsson și Oselski colaborează acum la un proiect instrumental de jazz pe care îl vor prezenta într-un turneu în Republica Moldova și România. Printr-un stil simplu și digerabil pentru oricine, cei doi muzicieni doresc să atragă noi ascultători către muzica jazz. Ei vor fi însoțiți de Taras Blajco la bass, de Stas Poraico la tobe și de Dmitrii Toma la chitară. Concertul va fi mixat de celebrul regizor de sunet din Chișinău – Andrei Lifenco. În program se vor aborda mai multe stiluri muzicale precum jazz, latin, funk, gospel, r’n’b. Va fi interpretată muzica de autor a lui Marc și a lui Walle, un pic din repertoriul universal de jazz, și câteva surprize muzicale care le veți auzi doar la concert!

Concertul de la Chișinău se va ține pe data de 27 martie, curent, în incinta Filarmonicii Naționale, începând cu ora 19.00. Biletele pot fi procurate pe site-ul iTicket.md sau în casele Filarmonicii.