Ce nu am reușit să spun la Publika Report

Ieri, 17 ianuarie, după conferința de presă organizată de Biserica Bunăvestirea la INFOTAG am fost invitat să particip la o dezbatere în cadrul emisiunii Publika Report. Ași vrea să le mulțumesc celor de la PublikaTV pentru invitația care mi-au făcut-o și în mod deosebit moderatorului Alexei Lungu care a condus emisiunea fără părtinire.

În calitate de oponenți am avut pe doamnele Daniela Vacarciuc, directorul liceului “Vasile Alexandri” și Olesea Perean, avocat, expert în libertățile religioase. (2 la 1) Din motiv că am fost limitați în timp, dar și pentru că le-am dat întâietate doamnelor (ladies first…) mi-a rămas mai puțin timp să mă expun pe marginea propunerii pe care am dat-o să fie revizuite manualele școlare și să răspund la obiecțiile doamnelor.

În timpul emisiunii am fost întrebat de moderator ce fac baptiștii vizavi de această situație cu manualele. Fiind întrebat despre baptiști, am și vorbit despre baptiști ca să rămân în limitele întrebării. Mi s-a părut că doamna Daniela Vacarciuc a fost cu rea intenție trecând la un alt subiect și încercând să pună pe baptiști într-o lumină rea ca și cum doar ei ar citi Biblia și doar ei ar cunoaște toate. A mai dat și un exemplu al unei fetițe baptiste din liceul în care predă (despre care mai apoi am înțeles totuși că era penticostală…). A spus doamna Daniela că a întrebat-o pe acea fetiță dacă are șanse dumneaei să între în rai la ce fetița i-a răspuns: “Nu”. M-am gândit mai mult după emisiune și cred că ar trebui toți să-i dăm dreptate fetiței în răspunsul ei. Cum ar putea să moștenească împărăția cerului cineva care spune că este creștin, dar nu crede că Dumnezeu a creat lumea, ci crede că toate au luat ființă dintr-o explizie și că omul a provenit de la maimuță. Acestea sunt întrebări esențiale care țin de viața de aici și cea de după mormânt. Prin negarea acestor adevăruri fundamentale din Sfintele Scrituri negi existența lui Dumnezeu. Cum poate un astfel de om să moștenească împărăția lui Dumnezeu?

A mai spus doamna Vacarciuc despre fetița de la școală că și-a exprimat frica pe care o are față de Dumnezeu și care o oprește să facă rău. Ce bine pentru fetiță. Biblia spune:

Începutul înţelepciunii este frica de Domnul; şi ştiinţa sfinţilor, este priceperea. (Proverbe 9:10)

Frica de Domnul lungeşte zilele, dar anii celui rău sînt scurtaţi. (Proverbe 10:27)

Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El, şi copiii lui au un loc de adăpost la El.- Frica de Domnul este un izvor de viaţă, ea ne fereşte de cursele morţii. (Proverbe 14:26-27)

Prin dragoste şi credincioşie omul ispăşeşte nelegiuirea, şi prin frica de Domnul se abate dela rău. (Proverbe 16:6)

Frica de Domnul duce la viaţă, şi celce o are, petrece noaptea sătul, fără să fie cercetat de nenorocire. (Proverbe 19:23)

Dumnezeu să o ajute pe fetiță să rămână cu frica lui Dumnezeu în inimă, iar doamna Vacarciuc de ar fi avut frică de Dumnezeu nu ar fi vorbit nicicum ceea ce a spus ieri, pentru că Domnul Isus spune că în ziua judecății vom da socoteala pentru orice cuvânt nefolositor care ne-a ieșit din gură, iar prin ceea ce au spus doamnele ieri au încurajat necredința, chiar dacă în mod paradoxal cel puțin una s-a pretins a fi creștină.

Mesajul central al Domnului Isus și al apostolilor a fost mântuirea prin credință. Cine crede în evoluție neagă toate postulatele de bază ale credinței în Dumnezeu și a creștinismului și nu poate fi mântuit un astfel de om. Să nu se înșele nimeni. O altă frază des repetată în Biblie este “Nu vă înșelați!”. Dacă ar fi trăit apostolul Pavel azi pe pământ, fiți siguri că ar fi pus în lista celor care nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu pe cei ce cred și susțin teoria evoluționistă. Ei ar trebui să se regăsească în versetul care spune:

Dar cît despre fricoşi, necredincioşi, scîrboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua. (Apocalipsa 21:8)

M-am bucurat la început de emisiune să aflu că doamna  Olesea Perean este avocat și expert în libertățile religioase. Deci, mă așteptam ca să vină în apărarea libertății religioase ale creștinilor și anume să le fie respectate convingerile și să nu le fie forțați copiii în școli, prin intermediul programelor existente să învețe teoria evoluționista, care este religia ateismului. Spre marea mea mirare, însă, am descoperit că doamna Perean a venit să atace libertățile creștinilor. Pe parcursul emisiunii a avut pe masă rezoluția 1580 a Consiliului Europei “Despre pericolele creașionismului în educație” și continuu a făcut referințele în sprijinul ideilor din acel document care atacă grav libertățile religioase ale creștinilor.

Cei ce apără cu vehemență teoria evoluționistă ar trebui să se grăbească cât mai curând să se pocăiască de faptele și vorbele lor rele, să creadă din toată inima în Domnul Isus, să se boteze prin credință și să se alipească de biserica  Domnului Isus Hristos.