Comitetul Olimpic cedează la cel mai important principiu

Prezervative la Jocurile Olimpice din Soci

La Jocurile Olimpice de Iarnă din Soci au fost distribuite gratuit sportivilor 100.000 prezervative. Cine? Chiar Comitetul Internațional Olimpic. Ce rușine! Când am citit această știre mi-am amintit că în Grecia Antică, fiecare sportiv avea să depună jurământul înainte de începerea Jocurilor Olimpice și declara în fața judecătorilor că în ultimele 10 luni s-a antrenat în fiecare zi și nu a întreținut relații sexuale. Jocurile Olimplice erau nu doar o competiție a performanțelor sportive, ci și a puterii de caracter care se manifestă în capacitatea de a te înfrâna. Iată ce a scris apostolul Pavel despre acești sportivi:  

Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi, dar, în aşa fel, ca să căpătaţi premiul! Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji. (1 Corinteni 9:24-25) 

Sportul a dezvoltat întotdeauna caracterul, dar acum chiar Comitetul Internațional Olimpic pervertește sportul și pe sportivi. Oare ce vor înțelege și la ce se vor gândi sportivii când vor găsi în camere prezervativele? 

 

Și încă ceva… Chiar dacă și au ales să ducă aceste prezervative acolo, de ce nu i-au lăsat pe sportivii care vor avea nevoie de ele să și le cumpere singuri din farmacii? Sau nu au destui bani? De ce atunci nu le-au pus și votca tot gratis, și țigările?… Că tot acolo este. 

 

Cred că este de datoria Comitetelor Olimpice a fiecărei țări participante la Sochi să ia atitudine față de această faptă a Comitetului Internațional Olimpic. Domnul să-i ajute pe membrii Comitetului Olimpic din Moldova să dea dovadă de verticalitate în acest sens. 

 

La Clubul de Taekwon-Do „Stolas Leukas” îi învățăm pe discipolii noștri înfrânare și cumpătare ca să fie maturi în sentimentele lor. De aceea, studiem cu ei Sfintele Scripturi, pentru că vrem să-i vedem oameni fericiți, cu familii frumoase și cu caractere integre.