(VIDEO) Franța din nou în doliu

Franța a devenit din nou ținta atacurilor teroriste. Peste 80 de persoane au fost ucise noaptea trecută în orașul Nice chiar de Ziua Națională a Franței. O persoană necunoscută a intrat cu camionul în mulțime, după care a început să tragă focuri de armă, provocând moartea bărbaților, femeilor și copiilor. Potrivit informațiilor preliminare, ar fi vorba despre un bărbat în vârsta de 31 de ani, de origine tunisiană, care deținea și cetățenia franceză.

Este groaznic ceea ce s-a întâmplat în Franța. Condamn cu vehemență acest atentat și mă rog din toată inima ca astfel de cazuri să nu se mai repete niciodată. Transmit sincere condoleanțe victimelor. Dumnezeu să mângâie inimile.

Duminica trecută am participat la o sărbătoare din Logănești, motoul căreia era Voluntari din toată lumea, uniți-vă pentru pace. Ne dorim cu toții pace, dar numai pace nu e. Zilnic suntem bulversați de știri de genul celei din Franța și deja ne este frică ori de câte ori ieșim din casă. Ne dorim pace în familiile noastre, dar iată că nici acolo pace nu e, în contextul în care o jumătate din cuplurile căsătorite sfârșesc prin divorț. Ne dorim pace sufletească, dar nici aici pace nu e. Griji, probleme financiare, lupta cu boala, pierderea omului drag de lângă noi ne fură pacea din suflet. Unde putem găsi mult dorita pace? La Domnul Isus Hristos. El a zis ucenicilor Săi:

Vă las pacea mea. Pacea pe care v-o dau eu aceasta lume nu v-o poate da. Haideți să îngenunchem înaintea Domnului nostru Isus Hristos și să-i cerem această pace. Și atunci vom avea pace în sufletele noastre, familiile noastre, comunitățile noastre și în toată lumea.