Cine sunt stăpânii noștri?

Probabil țara noastră a fost liberă doar în timpul guvernării lui Ștefan Mușat cunoscut de noi toți drept Ștefan cel Mare, nume căpătat pentru că a știut acest mare strateg politic și militar să facă ca numele țării pe care a condus-o să fie respectat în toate imperiile de atunci. Odată cu moartea lui, a murit și independența noastră. De atunci alții au luat decizii pentru destinul acestei țării Au jonglat cu acest teritoriu toți care au avut interese aici și acest lucru se întâmplă până în zilele noastre.

Două evenimente m-au făcut să-mi întăresc acest adevăr. Primul s-a consumat săptămâna trecută când societatea nici nu a știut ce a sărbătorit și de ce a sărbătorit. Mă refer la ziua de 9 mai când efectiv am fost umiliți ca și popor de către unii oficiali ruși rău certați cu bunul simț, dar care au fructificat din plin slăbiciunea lipsei de caracter a actualei clase politice de la noi. Încă o dată oficialii ruși ne-au arătat că politica lor expansionistă nu are limite și știu cum să beneficieze de orice slăbiciune a țărilor cu o democrație și mândrie națională deficitară. M-am simțit umilit când am auzit că țara noastră trebuie să aparțină încă Rusiei. M-am simțit umilit că cineva străin vine în Piața Marii Adunări Naționale, în inima țării unde s-au produs cele mai romantice evenimente naționale și unde am crezut că ne-am recăpătat identitatea națională. Cel mai tare m-am simțit umilit de guvernarea noastră care nu a schițat nici un gest, nici un comunicat cel puțin ca să oprească declarațiile cu caracter expansionist a oficialilor ruși, ba mai mult, se pare că le-au agreat atâta timp cât ele au fost mediatizate pe larg. Mesajul transmis de actuala guvernare a fost că acum poate să vină oricine și să ne șantajeze după cum le dorește firea, pentru că oricum nu luăm nici o atitudine. Și nici nu are cine să stea tare pentru această bucățică de pământ, pentru că avem o guvernare slabă în ochii lumii și războinică când este vorba de interesele personale ale celor care au acces la guvernare. Din păcate, democrația actuală din Republica Moldova nu este decât un ,,triumf “al mediocrității unde cei slabi guvernează, iar ca rezultat avem multă dezamăgire și frustrare în societate.

Al doilea eveniment care este o pată pentru actuala clasă politică și care aduce consecințe grave pentru țara noastră sunt acțiunile sfidătoare ale unei organizații care ține morțiș să promoveze imoralitatea sub masca toleranței și a diversității. După ce tot această guvernare slabă le-au creat toate facilitățile ca aceștia să hărțuiască pe oricine au o altă părere diferită de ceea ce ei promovează, homosexualii au ales să organizeze promovarea practicilor dânșilor în public în săptămâna în care în țara noastră se vor desfășura manifestații de promovare a familiei tradiționale așa cum a lăsat-o Dumnezeu. Din păcate,  nu am văzut nici o reacție a politicienilor, pentru că aceștia acum ,parcă, trăiesc alte realități decât cele prezente. Viitorul copiilor din această țară, a instituției familiei nu face parte din agenda lor, poate doar în campaniile electorale. În rest nimic.

Bine a spus odată fostul președinte american Benjamin Franklin:,,Un ziar cinstit și o Biblie în fiecare casă; o școală bună și o Biserică în fiecare cartier, toate apreciate și promovate așa cum se cuvine, iată cărămizile temeliei pe care trebuie așezate virtutea, moralitatea, libertățile civile și individuale,, Poate ar trebui să se gândească și cei care conduc destinele acestei țări că fără moralitate în viața publică și privată, societatea este sortită pierzării. Și arată ca țară fără stăpâni. Într-o săptămână vine stăpânul estului și ne dictează cum să trăim, iar în altă săptămână vine vestul cu diversitatea lor și ne dictează ce înseamnă drepturile omului. Mă întreb și vă întreb: cine sunt stăpânii țării mele?