Ce oameni l-ar fi putut ucide pe Cain?

Întrebare:

In Biblie, la Geneza, scrie ca după ce Cain l-a ucis pe Abel, Cain a fost pedepsit de Dumnezeu sa rătăcească în lume, iar lui Cain i-a fost teama ca toata lumea va şti ca a ucis pe fratele lui si îl vor urmări pentru a-l ucide : „De mă izgoneşti acum din pământul acesta, mă voi ascunde de la faţa Ta şi voi fi zbuciumat şi fugar pe pământ, şi oricine mă va întâlni, mă va ucide”.   Întrebarea mea este care oameni l-ar fi putut ucide pe Cain, caci in afara de copiii născuţi de Eva, nu mai pomeneşte Biblia de nimeni.

Ce oameni l-ar fi putut ucide pe Cain?După ce i-a creat pe primul bărbat şi prima femeie…

Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.” (Geneza 1:28)

Cain ştia de aceasta poruncă a lui Dumnezeu şi că oamenii urmau să se înmulţească şi să se răspândească pe pământ.

Primii oameni au trăit în jur de 800 de ani şi alţii mai mult. Astfel, Cain urma să vadă o bună creştere a populaţiei şi tocmai de la rudele lui (fraţi, nepoţi, strănepoţi, etc.) avea să se aştepte să fie pedepsit pentru crima comisă împotriva lui Abel dar lucrul acesta nu s-a întâmplat. De altfel, şi soţia lui Cain a fost tot din rudele lui, dar Biblia nu specifică numele şi gradul de rudenie.